Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2018 15:13:49 - cvrček ála

novela silničního zákona

Podle mě řada řidičů ví, kam uhnout, když jede třeba sanitka, problém je, že to není vždy možné. Teď nemyslím ani technické překážky, které taky jsou, ale to, že většina řidičů při jízdě nedodržuje potřebné rozestupy a policie s tím nic nedělá. Co s tím? Když si třeba já chci nechat bezpečný rozestup, tak se mi dost často stává, že se mi tam někdo začne cpát.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2018 5:01:17 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den, pane Cvrčku,

Děkuji Vám za názor. Přiznám se, že má zkušenost je odlišná a nemyslím si, že je to způsobeno rozestupy. Koneckonců předpokládám, že Váš dotaz pramení z videa, které jsem nedávno zveřejnil na svém facebookovém profilu. Dokonce sám řidič sanitky ve videu říká, že řidiči zmatkují a nevědí, kam přesně mají uhnout a právě tohle by měla připravovaná novela změnit. Jinak k Vaší poznámce o rozestupech. Osobně si nedokáži představit, jak by tohle policie v praxi měla hlídat. Dodržovat rozestup je povinnost každého řidiče a pokud řidič tak nečiní a spáchá nehodu, nese za to odpovědnost.