Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2015 11:01:49 - novákk

silnice

Dobrý den. Děkuji za rychlou reakci, které jsem se od jiných dostalo velmi rychle. Snad se nebude zlobit, když se ještě zeptám, na váš názor na kvalitu silnic? Proč jsou u nás o tolik horší než třeba v sousedním Německu? Německo nyní nemá ani zpoplatnění dálnice a přesto mají evidentně více kapitálu na investice do dopravy. Jak to? Podotýkám, že jsem ochoten platit víc za cenu kvalitnějších silnic. Obávám se ale, že ti u nás není reálné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2015 14:40:21 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den pane Nováku. Souhlasím s Vámi, že silnice jsou v Německu kvalitnější. Bohužel tato skutečnost pramení z faktu, že budování dopravní infrastruktury za minulých vlád bylo spjato s korupcí a klientelismem. Tato skutečnost byla jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl aktivně zapojit do politiky. Jak jsem psal již v minulé odpovědi, hnutí ANO se snaží dlouhodobě rozvíjet tuto oblast. V této souvislosti mohu uvést například novelu zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, které jsem spoluautorem.