Ing. Mgr. Pynelopi Cimprichová

1. místopředsedkyně hnutí Švýcarská demokracie
  • Švýcarská demokracie
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2020 13:49:54

Dramatické scény opětovně na řecko-tureckých hranicích

Dramatické scény opětovně na řecko-tureckých hranicích

Z řeckého tisku: Od příměří uběhly dva dny klidu a v Řecku v Kastanies se obnovilo znovu ve středu (11/3) odpoledne napětí. Migranti z turecké strany házeli na řeckou policii molotovovy koktejly, kameny, rozžhavené dřevo a slzný plyn.

Situace na řecko-turecké hranici se zase přiostřila. Nové kolo incidentů začalo také krátce po 18:00 včera na řecko-turecké hranici poblíž Kastanias, kdy přistěhovalci z Turecka zapálili ohně a házeli kameny a slzný plyn na řecké území. Byly současně učiněny pokusy o poškození plotu. Atmosféra v této oblasti je dusivá kvůli slznému plynu a kouři a řecké úřady používají přenosnou turbínu (velký palubní ventilátor), která je umístěna na řecko-tureckých hranicích, aby vytvořila proud vzduchu, který vytlačí slzný plyn na tureckou stranu. Řecké síly bojují celé hodiny, aby udržely migranty, kteří provokují jakýmkoliv způsobem.

Šok v Evrosu: Turci střílejí na džípy řecké armády. Pozdě v úterý večer, muži tureckých speciálních operačních sil vystřelili na jeep řeckých ozbrojených sil rozmístěných na řecké straně severní hranice Evrosu. K incidentu dochází několik dní poté, co byli Tureckem do oblasti vysláni muži a ženy ze zvláštních operačních týmů (Polis Özel Harekât), hlídkující na řece Evros, podporující činnosti turecké strany a současně se shromažďující směrem k řecké straně. Kdo jsou tito Turci poslaní Erdoganem?

Neznámý Polis Özel Harekât (PÖH) podniká kroky k ochraně nelegálních přistěhovalců. Nechvalně proslulý PÖH je jednotka, kterou Erdogan poslal s jediným cílem: způsobit žhavou událost jakýmkoliv způsobem. PÖH je vhodný pro tyto praktiky a je dobře známý v řadách krajně pravicových Šedých vlků, což je turecká polovojenská organizace.  Erdogan oznámil., že poslal 1000 členné komando na řecko-tureckou hranici. Jak je možné, že sultána nechytil stejný zájem na ochranu nelegálních přistěhovalců, které používá jako obléhající beranidlo k tomu, aby přinutil Evropu skákat, jak on píská?

Ve středu dva turecké letouny F-16 přeletěly přes řecké území a přes vesnici Pythios Didymoteicho a obtěžovaly řecký vojenský vrtulník.

Ve čtvrtek, v 05:45, v řeckých teritoriálních vodách ostrova Kos, se turecké plavidlo zapojilo do úmyslného střetu s řeckou přístavní hlídkovou lodí s výslovným úmyslem loď atakovat. Kolize měla za následek menší materiální poškození řecké hlídkové lodi. Sice žádný člen posádky nebyl zraněn, nicméně se jedná o útok Turecka na svrchovaném území Řecka.

Turecko ozbrojuje invazisty, protože mu EU a ani NATO nepomáhá při invazi do severní Sýrie. Nejedná se o syrské uprchlíky, kteří prchají před válkou, která v Sýrii pokračuje vlastně kvůli Turecku zejména v Idlíbu, protože Turecko zase neplní své sliby. Migranti jsou většinou muži Afghánci, Pákistánci, Severoafričané, kteří se snaží do Evropy velmi násilně vstoupit. A jak se chovají na hranicích, chovají se pak tak i ve státech, kde je přijímají. Tyto neblahé zkušenosti s islamisty jsou už v EU opravdu rozsáhlé. Že se Turecko nestydí v tak těžké době stále atakovat Řecko!

O hraniční situaci hovořil řecký náměstek ministra obrany, cituji: „Ano, i Turkové vidí náš změněný přístup. Provádíme právě operace. Jsme ve válce. Ve válce bez kulek a bez armády. Jsme pod tlakem. Je zcela jasný náš postoj. Přistupujeme s velkou lidskostí, s velkou láskou k člověku, nicméně ukazujeme, že máme právo chránit svoje hranice.“

Za období od 06:00 v sobotu 29. února do 06:00 ve čtvrtek 12. března bylo na hranicích zatčeno 351 lidí, ve 45 094 případech bylo zabráněno nelegálnímu vstupu do země.

Opakuji z minulého článku: co se děje na hranicích s Tureckem, je organizovaná islámská invaze. Ptám se: Proč máme vojáky v Afghánistánu a v Africe, když Afghánci a Afričané se derou přes naše hranice a chtějí nás okupovat? Proč nebyli posláni naši vojáci na naše, dnes řecké hranice?

Jako zdravotník jsem pro prevenci v jakémkoliv případě. Určitě není náhoda, že agrese Erdogana a koronavirus přichází ve stejnou dobu, abychom řešili koronavirus a neřešili další podstatnou věc, a tou je invaze zcela neznámých lidí na řeckých hranicích s agresí a mnoha nemocemi nekompatibilními s naším genetickým základem. Hranice se musí uzavřít kromě jiného také kvůli koronaviru.

Dle ministra vnitra Hamáčka se do Řecka poslalo několik policistů na pomoc Frontexu a vybavení pro uprchlíky. To mi připadá ne jako pomoc Řecku, ale zase invazistům.

Je neuvěřitelné, co všechno si necháme líbit. Oni hází kameny a zápalné lahve a dobývají se násilně přes chráněnou hranici, a stále se o nich mluví jako o uprchlících. Opravdoví uprchlíci byli moji slušní rodiče, kteří si útěkem zachránili holé životy a k práci tady vzali i brigádu, aby se uživili, a ještě byli za tu dřinu vděční. Nebo migranti z Československa po roce 1948 a 1968 v zahraničí dělali cokoli, i když měli několik titulů, aniž by používali násilí a svoji kulturu. Známý, vysokoškolák, v Německu po roku 68 šel hned druhý den umývat nákladní auta, aby si na rodinu (manželka a 2 synové) vydělal. Pak se pílí vypracoval na dnešního majitele několika továren.

Jakým právem dovolujeme invazistům jejich agresi vůči Evropě?

T. G. Masaryk: O hranice se nejedná, o hranice se střílí.

Vyjímám z komentářů pod články:

Platíme Frontex, který vyhledává lodě s ilegály a pak je dováží do EU, další obrovské peníze tečou do ubytování ilegálů a na jejich doživotní zabezpečení. Jaká by měla být pomoc Řecku? Dodávka drátů, sloupů, pomoc se stavěním zátarasů, obytné kontejnery pro hlídky, gumové projektily. Možná pomoc armády, protože potřebují střídat a tohle nejde vydržet měsíce.

Místo řečí a čekání na žádost o pomoc je třeba se zasadit o obranu Evropy účinnými metodami, jako je uzavření a ochrana hranic a uvalit sankce Turecku.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama