Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2010 11:09:00

Bezdětní na tom budou lépe

Bezdětní na tom budou lépe

Bezděkovy komise nezlepší situaci rodin s dětmi.

KDU-ČSL považuje návrh důchodové reformy Bezděkovy komise za nedostatečný a jeho případnou realizaci za nezodpovědný hazard s budoucností českého národa.

Závěrečná zpráva poradního expertního sboru ministra financí a ministra práce a sociálních věcí (PES, Bezděkova komise II.) je materiál, který pouze potvrzuje již dříve zjištěné skutečnosti. Česká populace stárne, rodí se málo dětí, ubývá plátců pojistného do solidárního systému důchodového pojištění a naopak přibývá důchodců.

„Všechna navrhovaná opatření PES povedou podle názoru KDU-ČSL jenom k prohloubení nerovnosti mezi bezdětnými občany a rodinami s dětmi,“ uvedla 1. místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

„Důchodové dávky ze státního průběžně financovaného důchodového systému budou i po reformě pobírat i ti občané, kteří žádné dítě nevychovali a tedy žádného budoucího plátce do systému neuvedli. Naopak, bezdětní na tom budou nesrovnatelně lépe, protože se budou moci věnovat pouze výdělečné činnosti a případné přebytečné prostředky si budou spořit na své stáří. Navíc se rodinám s dětmi vlivem zvýšení sazby DPH zdraží náklady na vedení domácnosti a to přímo úměrně s počtem vychovávaných dětí,“ doplnil František Bartoš, odborník KDU-ČSL na reformu důchodového systému.

Michaela Šojdrová
1.místopředsedkyně KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama