Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2010 18:48:23

Dluh nesmí překročit 50 % HDP

Dluh nesmí překročit 50 % HDP

Jan Švejnar navštívil na pozvání Michaely Šojdrové Zlín a přednášel studentům.

Na pozvání 1. místopředsedkyně KDU-ČSL Michaely Šojdrové navštívil včera Zlín a Kroměříž prof. Jan Švejnar.

V zaplněné aule Univerzity Tomáše Bati přednášel na téma „Jak inteligentně reformovat veřejné finance“. Studenti a učitelé UTB se mohli seznámit s realistickým návrhem na řešení dluhu veřejných rozpočtů, se kterým tým Jana Švejnara v této době přichází.

„Prof. Švejnar počítá se čtyřletým výhledem, který by byl stanoven zákonem. To znamená, že v prvním povolebním roce by se schválil rozpočet na první rok a celkové výdaje na další tři roky. Ty - oproti současnosti - budou právně závazné. Další zvolenou podmínkou by bylo opatření, že se musí hospodařit tak, aby dluh nepřekročil 50 % HDP. Považuji tento návrh za skutečně komplexní, který neřeší pouze škrty nebo zvyšování daní, ale realistický přístup ke zkvalitnění českých veřejných financí,“ uvedla Michaela Šojdrová, která Švejnarův plán podporuje.

Po přednášce pro studenty následovalo setkání s podnikateli Zlínského kraje a návštěva Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice ve Zlíně za účasti předsedy České onkologické společnosti prof. Vorlíčka. Na závěr Jan Švejnar a Michaela Šojdrová pozdravili účastníky konference o dobrovolnictví v Kroměříži, kterou uspořádalo UNESCO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama