Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2010 20:16:00

Dobro dětí především

Dobro dětí především

S adopcemi dětí homosexuálními páry nesouhlasíme

Vláda ČR má uložit ministryni spravedlnosti, aby do 31. května 2010 vypracovala novelu, která v zákonu o registrovaném partnerství zruší ustanovení, které doposud zabraňuje osobám žijícím v registrovaném partnerství osvojit si dítě. Tento návrh připravuje ministr Kocáb.

S tímto záměrem nesouhlasím!

Nesouhlasím s tím, aby děti, které nemohou vyrůstat ve vlastní rodině, mohly být adoptovány osobami žijícími v registrovaném partnerství a aby je české soudy svěřovaly do výchovy homosexuálním párům.

Novela by byla v přímém rozporu s Evropskou úmluvou o osvojení, která připouští pouze osvojení manželi nebo jedinou osobou. Evropská úmluva tak záměrně omezuje možnosti osvojení na formu soužití, která je pro dítě vhodná z hlediska jeho vývoje.

Dokonce i v důvodové zprávě k zákonu o registrovaném partnerství z roku 2006 je výslovně uvedeno, že zákon neumožňuje adopci registrovanými partnery a zůstává zachována preference párů muž-žena.

Taková ochrana dětí není samoúčelná. Na první místo staví zájem dítěte, které se nemůže bránit.

Adopce jsou řešením pro dítě, mají pomoci najít dítěti nové rodiče. Víme, že ochotných a vhodných manželských párů, kteří na adopci čekají i několik let, je mnoho. Uvítala bych proto iniciativu vlády, která by adopci v těchto případech usnadnila.

Pokud se chcete k protestu připojit i Vy, můžete tak učinit na www.sojdrova.cz. Váš hlas bude započítán mezi ty, kteří chtějí chránit zájmy dětí a po ukončení hlasování bude předán ministrovi Kocábovi jako ohlas veřejnosti.

Všem, kteří projevili zájem, děkuji
Michaela Šojdrová
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama