Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2010 15:45:13

Důchodová reforma je pro nás nepřijatelný experiment

Důchodová reforma je pro nás nepřijatelný experiment

Stanovisko KDU-ČSL k textu koaliční smlouvy mezi ODS, TOP 09 a VV.

1) Koaliční smlouva uzavřená mezi ODS, TOP09 a VV je jejich vnitřní záležitostí. Z hlediska obsahu i podrobností se jedná o text nevyvážený. Je tedy nutné počkat na text programového prohlášení vlády, který snad bude konkrétnější.

2) Některá rizika vyplývající z textu koaliční smlouvy:

Důchodová reforma: Důchodová reforma, která má respektovat závěry Bezděkovy komise (viz koaliční smlouva) by byla pro KDU-ČSL nepřijatelný experiment. Je pro nás nepřijatelné, aby vstupní náklady na realizaci důchodové reformy byly hrazeny zvýšením spodní sazby DPH. To by totiž znamenalo, že tyto náklady by nesli především senioři a rodiny s dětmi.

Sociální politika: Nesouhlasíme se zrušením porodného pro druhé a další děti pro příjmovou skupinu nad 2,4 násobek životního minima. Nechceme přijímat čínský model podporující rodiny pouze s jedním dítětem
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama