Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2010 20:20:00

Křesťanští demokraté ve sněmovně jasně chybí

Křesťanští demokraté ve sněmovně jasně chybí

Podle průzkumu Factum Invenio se KDU-ČSL dostala nad 5% hranici.

„Pokud by se volby do poslanecké sněmovny konaly koncem září, zasedla by v ní pravděpodobně znovu KDU-ČSL…Pětiprocentní hranici, která je pro vstup do poslanecké sněmovny nutná, by se v daném období pravděpodobně podařilo překonat šesti politickým stranám. Kromě pěti současných parlamentních stran by se do sněmovny dostali také zástupci KDU-ČSL se ziskem 5,8 %,“ uvádí se v tiskové zprávě, kterou zveřejnilo Factum Invenio ve čtvrtek 7. října 2010.

„Dnes zveřejněné výsledky výzkumu považuji za signál, že křesťanští demokraté ve sněmovně chybí, že jsme se dokázali jasně postavit k nedávným případům podezření z korupce a do nadcházejících voleb jsme nominovali kandidáty, kteří mají důvěru lidí,“ uvedla Michaela Šojdrová. „Zvlášť týden před volbami je to velké povzbuzení. 17 431 kandidátů, kteří se v komunálních volbách na kandidátkách KDU-ČSL ucházejí o důvěru voličů, si takový výsledek zaslouží. Předchází je pověst slušných lidí, nesmlouvavých ke korupci a maximálně nasazených pro svou obec. Pod vlajkou křesťanských demokratů navíc kandiduje celá řada nestraníků, často velmi uznávaných osobností. Moje velké poděkování směřuje i k našim kandidátům do senátu. Minimum finančních prostředků nahrazují maximálním nasazením a obětavostí. Že jsou to lidé na svém místě, dokazuje i to, kolik dobrovolníků jim bez nároku na odměnu v kampani pomáhá,“ dodala úřadující předsedkyně KDU-ČSL.

„Ukazuje se, že naše rozhodnutí odsunout sjezd strany na listopadový termín a plně se soustředit na volby, bylo správné. Snad se nám podařilo udělat první krok správným směrem, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Pouze, pokud voličům dokážeme, že KDU-ČSL opravdu začala se svou vnitřní reformou, můžeme očekávat, že dají křesťanským demokratům opět svou důvěru,“ uzavřela Michaela Šojdrová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama