Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2010 19:21:39

Volební sjezd je odložen. Bude se konat po volbách

Volební sjezd je odložen. Bude se konat po volbách

Členové dávají přednost úspěchu ve volbách před diskusemi o novém vedení strany.

V KDU-ČSL probíhá v těchto dnech značná aktivizace členské základny směrem k úspěchu v říjnových volbách do senátu a zastupitelstev měst a obcí. To je důvod, proč delegáti Celostátní konference KDU-ČSL rozhodli o novém termínu sjezdu až po volbách, a to 20. - 21. listopadu 2010. Sjezd ve Žďáru nad Sázavou bude dvoudenní a nebude v něm chybět programová část.

„V posledních týdnech jsem se ujistila, že členové ve své přesvědčivé většině dávají přednost úspěchu v říjnových volbách před diskusemi o novém vedení strany. Přiznám se, že takovou aktivitu jsem ani nečekala. Velmi mě to ale potěšilo. Rozhodla jsem se proto požádat širší vedení strany, abychom tomuto odhodlání našich členů vyšli vstříc a sjezd odložili až po volbách," uvedla úřadující předsedkyně Michaela Šojdrová. Důrazně také odmítla spekulace o tom, že sjezd se odkládá proto, že se nenašli vhodní kandidáti do nového vedení KDU-ČSL. „Nominace kandidátů do vedení strany postupně přibývají. Je mezi nimi řada nových a mladých tváří. Za všechny mohu jmenovat například kandidáta na brněnského primátora Daniela Rychnovského nebo bývalého místopředsedu Mladých křesťanských demokratů Pavla Bělobrádka. Většina nominovaných kandidátů je ale nyní plně vytížena v kampani do komunálních voleb a sami upozorňují na to, že nemohou současně vést vnitrostranickou kampaň před sjezdem," vysvětlila Šojdrová.

Celostátní konference KDU-ČSL rozhodla také o prodloužení sjezdu na dvoudenní. Prostor tak bude věnován i programovým prioritám strany pro následující období. „Dilema mezi jednodenním, čistě volebním sjezdem a sjezdem dvoudenním tu existovalo od začátku. Obě řešení měla své zastánce. Za důležité považuji, že během dvoudenního sjezdu budeme mít dostatečný prostor i k diskusi o programu strany," dodala Michaela Šojdrová.

KDU-ČSL má již tradičně v komunálních volbách velmi silné zastoupení. Také letos lidovci figurují na více jak 1.500 kandidátkách. KDU-ČSL se tak opět řadí mezi strany s největším počtem podaných komunálních kandidátek. Celkem se na lidoveckých kandidátkách objeví přes 17.300 jmen. Ani senátní volby pochopitelně nezůstávají stranou zájmu strany s více jak 90letou tradicí. Z celkového počtu 27 volebních obvodů se její kandidáti budou ucházet o přízeň voličů v 19 případech. A zdaleka nejde jen o účast symbolickou! Mezi kandidáty do senátu se objevují jména úřadující předsedkyně Michaely Šojdrové, místopředsedy strany Jiřího Koliby, dlouholetého hejtmana Stanislava Juránka nebo bývalého místopředsedy sněmovny Jana Kasala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama