Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2010 11:08:00

Žádné vítězství liberálů v Radě Evropy se nekonalo

Žádné vítězství liberálů v Radě Evropy se nekonalo

V EU se hlasovalo o Usnesení k Diskriminaci na bázi sexuální orientace.

„Nelituji toho, že jsem musela přerušit volební kampaň, můj hlas tady byl potřebný a rozhodoval. Mám dobrý pocit z toho, že jsem splnila svoji povinnost, i když někteří poslanci dali přednost volební kampani,“ s uspokojením komentuje dnešní hlasování poslankyně Michaela Šojdrová, která je členkou naší národní parlamentní delegace.

Parlamentní shromáždění Rady Evropy dnes ve večerních hodinách hlasovalo o Usnesení k Diskriminaci na bázi sexuální orientace.

Výsledek vypadá jako remíza odpůrců a podporovatelů návrhu, který měl za cíl řešit opatření proti tzv. diskriminaci na bázi sexuální orientace.

Těsnou většinou jednoho hlasu byly přijaty pozměňovací návrhy Luca Volonté, předsedy frakce EPP, které zajišťují suverenitu národní legislativy, z návrhu vypustily doporučení na zavedení práva homosexuálů na adopce dětí a uznání registrovaných partnerů jako rodin.

„Podpořila jsem pozměňovací návrhy a mám radost, že prošly. Pro celé doporučení jsem však nehlasovala. Považuji ho za nadbytečné a obávám se, že i tak je krokem zpochybňování role rodiny a suverenity národní legislativy v etických otázkách.“ popsala dnešní hlasování ve Štrasburku Michaela Šojdrová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama