Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2016 21:07:36

Každý, kdo se účastnil soutěže „Vesnice roku 2015", je svým způsobem vítězem

Každý, kdo se účastnil soutěže „Vesnice roku 2015", je svým způsobem vítězem

Pozdrav prezidenta republiky při přijetí starostů vítězných obcí „Vesnice roku 2015"

Vážená paní ministryně, milá Karlo, vážený pane náměstku, dámy a pánové,

rád bych vás přivítal na Pražském hradě při příležitosti setkání s vámi - starosty vítězných obcí „Vesnice roku 2015". Rád bych řekl, že každý, kdo se účastnil této soutěže, je svým způsobem vítězem. Nicméně přesto bych chtěl zvláště blahopřát obci Krásná v Karlovarském kraji. Obec, která se takto jmenuje, musí zvítězit a dále samozřejmě obci Vysočina, která obsadila druhé místo. A mimochodem, dlouho radím hejtmanovi Pardubického kraje Martinu Netolickému, aby se vzdal té části tohoto kraje, která organicky spadá k Vysočině, viď Františku, například Poličky, mimo jiné i obce Vysočina, a za to by si mohl vzít část Královehradeckého kraje. Bohužel už nežijeme v době stalinských územních přesunů a tyto změny by museli být odsouhlaseny krajskými zastupitelstvy, což by v případě mého návrhu asi udělal opravdu jenom kraj Vysočina.

Závěrem bych chtěl říci, že na základě podmětu Svazu měst a obcí, bych se velmi přimlouval za to, aby obce, zejména obce menšího rozsahu, úzce spolupracovaly při vytváření, nevím jak to nazvat, uzemní jednotky nebo jakkoli jinak, protože jsou to společné projekty v oblasti cestovního ruchu, ochrany životního prostředí, dopravní infrastruktury a další, které vyžadují soustředěné úsilí jednotlivých obcí. Tato tradice již existuje ve Francii, existuje v Rakousku a není důvod, proč by neměla existovat i u nás.

Takže zcela závěrem. Protože jsem deset let žil v obci, která měla dvanáct set obyvatel, a bylo mě tam dobře a dalších deset let jsem žil v paneláku, kde se lidé neznali ani na patře, natož v domě, chtěl bych všem, kdo žijí na venkově, upřímně blahopřát ke krásnému, pohodlnému, i když ne vždy příjemnému životu. Ať se vám daří a ještě jednou všechno nejlepší do nového roku.  

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 20. ledna 2015

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama