Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2015 18:40:00

Knížka, to je ze všech kamarádů ten nejvěrnější

Knížka, to je ze všech kamarádů ten nejvěrnější

Projev prezidenta republiky při zahájení školního roku

Vážené děti, vážení rodiče, vážený pane starosto, vážená paní ředitelko,

paní ředitelka tady mluvila o tom, že získáte ve škole kamarády. To je jistě pravda, ale já bych Vám z vlastní už až příliš dlouhé životní zkušenosti chtěl říci o jednom málo viditelném kamarádovi, kterého získáte, až se naučíte číst. A to je knížka. A to je ze všech kamarádů ten nejvěrnější, protože neodmlouvá, nehádá se s Vámi, můžete jím listovat, přemýšlet o tom, co Vám říká a mít radost z toho, že mluvíte s moudrým autorem té knížky, kterou si vyberete ze své vzrůstající knihovny. A já Vám přeji, abyste tohoto kamaráda co nejdříve poznali, jakmile se naučíte číst, a abyste mu zůstali věrní.

V každém věku to samozřejmě bude kamarád jiný. Já, když jsem byl o něco málo starší než prvňáčci, tak jsem se zamiloval do Káji Maříka, a víte proč? Protože to byla zakázána kniha a zakázané vždycky přitahuje. Takže doma měli rodiče schovaného Káju Maříka a já ho četl znova a znova a dokonce ještě dnes o prázdninách se občas k němu vracím.

Někdo má zase rád foglarovky, v mé době to byly verneovky, pak už to byla trošku dospělejší četba, ale k tomu se teprve dostanete.

Takže přeji Vám, abyste se naučili číst, psát, počítat. Já jsem měl ve škole velké potíže s matematikou, tak Vám přeji, aby se Vám nic podobného nestalo, ale v každém případě, abyste toho kamaráda získali a abyste ho měli rádi.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama