Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2010 16:13:00

Legendární Zemák startuje už v neděli

Legendární Zemák startuje už v neděli

V neděli 7. března zahájí svou volební kampaň Strana Práv Občanů Zemanovci.

Na svou novou cestu za voliči s kandidáty strany v čele s Milošem Zemanem vyrazí i legendární volební autobus Zemák. Jeho veřejné představení se uskuteční v 10:30 hodin u TOP Hotelu Praha (Blažimská 1781/4, Praha 4), kde se v té době koná Ustavující sjezd SPOZ. Začíná v sobotu 6. března v 10 hodin. Jeho hlavním úkolem je schválení stanov strany a volba jejího předsedy a místopředsedů.

Delegáty dále čeká diskuse o Programovém prohlášení SPOZ. Jeho prioritou je taková změna volebního systému, která konečně donutí politiky, aby plně respektovali zájmy a vůli občanů. Změna, která lidem umožní přímo volit starosty, primátory, krajské hejtmany i prezidenta republiky a vybírat dle vlastního uvážení své zástupce z kandidátek různých stran. Tak, aby se skutečná moc v tomto státě neodvíjela od rozhodování úzkých stranických zájmových skupin, ale přesunula se tam, kam v demokracii patří – do rukou občanů.  A zaručila jejich „Právo změnit politiku“.

Přípravný výbor SPOZ v Programovém prohlášení delegátům předkládá i recepty na řešení ekonomické krize. Doporučuje například omezit výdaje na nadpočetný státní aparát, nevyplácet sociální dávky těm, kteří bez vážných zdravotních důvodů odmítají nabízenou práci a vrátit se k progresivnímu zdanění či zvýšit sazbu daně z přidané hodnoty u luxusních spotřebních předmětů. Zvláštní pozornost věnuje skutečně efektivnímu potírání korupce. Za klíčové považuje přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku, podporuje obnovení finanční policie a zřízení finanční prokuratury. Požaduje konfiskaci nelegálně získaného majetku.

Strana Práv Občanů Zemanovci vznikla 14. prosince loňského roku. Její zakladatelé tak reagují na nespokojenost valné části občanů s politickou situací a zhoršující se ekonomickou situaci. Chtějí vytvořit prostor všem, kteří jsou zklamáni postkomunistickým modelem demokracie, ale ještě neztratili naději a vůli společně napsat novou kapitolu našich polistopadových dějin.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama