Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2012 20:32:16

Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti

Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti

Miloš Zeman v rámci kontaktní prezidentské kampaně zavítal i do jednotlivých oblastí Vysočiny.

Regionu, který je republikovou spojnicí a pomyslným pomezím Čech a Moravy. Cesta vedla přes Žďár nad Sázavou, kde bývalý premiér navštívil strojírenský podnik ŽĎAS, jenž s 2500 zaměstnanci patří mezi ekonomické tahouny regionu, další zastávka vedla přes obec Moravec, kde Miloš Zeman navštívil dům Charity a následně v krajské metropoli Jihlavě přednášel studentům Vysoké školy Polytechnické.

Cesta Miloše Zemana po Vysočině byla spojena s několika setkáními s desítkami místních občanů, seniorů i studentů, kteří měli možnost debatovat nad problémy, které je zajímají či trápí. Od rozvoje podnikání a zaměstnanosti v době ekonomické krize, po debatu nad ekonomickou situací a investičními možnostmi vlády, krajské i republikové. „Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti, které se dopouštějí všechny vlády bez ohledu na stranickou příslušnost. A je to pochopitelné, tito politici se soustředí pouze na sliby a konkrétní činy nechávají stranou. Důsledkem je, že naše ekonomika je hluboce podinvestovaná. A proto, že investice nemá volební právo, navíc těžko můžete očekávat hlas od opravené silnice, je pro mnohé politiky snadnější se obracet na populistická gesta, jakými jsou slibované 13. důchody a další krátkodobé politické dárečky, které v důsledku pouze znamenají kupčení s hlasy voličů,“ zodpověděl na půdě Vysoké školy jeden z dotazů expremiér a ekonomický prognostik Miloš Zeman.

Vedle tradiční agrární politiky hýbe krajem i téma strojírenství a jeho podpora. Ve Žďáru nad Sázavou sídlí jedna z nejvýznamnějších strojírenských továren v zemi, akciová společnost ŽĎAS, kterou vlastní železárny Podbrezová. Čestný předseda SPOZ Miloš Zeman se zajímal především o hospodaření podniku. „Jsem velice rád, že se setkávám s odvážnými manažery, kteří umí podnikat i v krizi a investují miliardy do nových technologií a pasivně si nestěžují na globální krizi. Příklad strojíren ŽĎAS rovněž ukazuje, že je možné si vychovávat své zaměstnance. Spoluprací s místní střední školou dokazují, že lidé z dělnických, technických profesí mají dobrou šanci na uplatnění,“ komentoval pracovní návštěvu Miloš Zeman.

Cesta nevedla pouze do místních škol a firem, prezidentský kandidát navštívil i charitní dům v Moravci, kde nyní žije přes devadesát seniorů. Setkání využil i k blahopřání paní Anně Veselé k 101. narozeninám. V poledne proběhl mítink s krajskými kandidáty SPOZ, kteří s čestným předsedou Milošem Zemanem debatovali o současných problémech českomoravského regionu, ale i o blížící se prezidentské volbě.

Závěr odpoledne byl věnován dalšímu ze série setkání s občany, tentokráte v krajské metropoli Jihlavě. Nejprve Miloš Zeman pozdravil zástupce Rady seniorů při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, řešil s nimi mimo jiné otázku současných penzí a snížení valorizace, ale i problematiku dávek, otázku bydlení a specializované péče. Po jednání Zeman pokračoval na historické jihlavské Masarykovo náměstí, kde proběhl mítink se širokou veřejností a příznivci Strany práv občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama