Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2015 18:59:00

Nejste jako korejský diktátor, který volby vyhrává se 103 procenty hlasů

Nejste jako korejský diktátor, který volby vyhrává se 103 procenty hlasů

Projev prezidenta republiky při setkání s občany města Slavičín:

Vážený pane hejtmane, vážený pane starosto,

kterému blahopřeji ke zvolení do třetího funkčního období, protože, jak už jsem mu říkal, první období je na základě slibů, když je nesplníte, nejste zvolen podruhé, když je splníte, jste zvolen podruhé, a Vy jste byl zvolen dokonce už potřetí. Žijeme v demokratické společnosti, volby jsou svobodné a tajné, takže Vám mohu blahopřát zcela upřímně. Nejste jako korejský diktátor, který volby vyhrává se sto tři procenty odevzdaných hlasů.

Protože program našeho setkání určujete Vy svými otázkami a svými názory, nechci pronášet žádnou dlouhou přednášku. Samozřejmě ve Slavičíně bych mohl začít jeho historií, mohl bych vzpomenout leteckou bitvu v létě 1944. Vím, že tady máte mimo jiné i památník obětí tehdy zahynuvším americkým pilotům. Mohl bych vzpomenout i řadu dalších pozoruhodností, o kterých jsem referoval na zastupitelstvu, a přiznávám se, že v poslední době je Slavičín spojen s jednou jedinou událostí, a to je výbuch ve Vrběticích.

Já nerad dávám sliby, které nemohu splnit, protože prezident má jenom omezené pravomoci, ale slíbil jsem starostům postižených obcí, že intervencí u příslušných ministrů se pokusím dosáhnout minimálně toho, aby jim byla vyplacena zasloužená náhrada.

Chtěl bych všem, kdo tuto katastrofu prožívali, poděkovat za toleranci a pochopení. To, že nikdo z Vás nehysterčil, a že jste se zachovali nikoli jako lid obecný, pane starosto, ale jako plnoprávní, svobodní občané.

A teď už je čas na Vaše otázky. A já vždy na závěr říkám jedinou moudrou větu, že nejsou hloupé otázky, že jsou jenom hloupé odpovědi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama