Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 19:53:36

První den návštěvy prezidenta republiky ve Středočeském kraji

První den návštěvy prezidenta republiky ve Středočeském kraji

Prezident republiky Miloš Zeman zahájil v úterý dne 15. října 2013 svou třídenní návštěvu na Krajském úřadě Středočeského kraje, kde byl přivítán hejtmanem Josefem Řihákem.

Setkal se zde s řediteli organizací zřizovaných krajem, se zástupci úřadu a se členy zastupitelstva kraje, se kterými diskutoval nejen o zvýšené nezaměstnanosti v okrajových částech Prahy, ale také o tématu zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví, které podle něj porušují Listinu základních práv a svobod. Na Krajském úřadě prezident podepsal Kroniku kraje a dekoroval krajský prapor prezidentskou stuhou.

V Oblastní nemocnici v Příbrami měl prezident republiky možnost při pracovním obědě pohovořit s řediteli nemocnic Středočeského kraje, řediteli příspěvkových organizací ve zdravotnické oblasti, zástupci integrovaného záchranného systému a s představiteli odborů a zdravotnického personálu nemocnice v Příbrami. Zajímal se mimo jiné i o to, do jaké míry jsou využívány drahá přístrojová zařízení nemocnice. Miloš Zeman si prohlédl Dětské oddělení nemocnice a ordinaci akutního příjmu. Na místním Zámečku Ernestinum se následně setkal s představiteli Příbrami a na náměstí T. G. Masaryka pohovořil s občany.

Také v Dobříši očekávali prezidenta republiky místní občané. Po setkání s nimi si prezident prohlédl Domov seniorů, jeho rehabilitační prostory, domácí kapli a poté pohovořil s klienty domova.

Poslední zastávkou dnešní cesty bylo Kladno, kde po setkání s občany zakončil prezident republiky den večeří se členy rady Středočeského kraje a s osobnostmi Středočeského kraje.

Hana Burianová, tisková mluvčí
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama