Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2014 9:20:19

Právo na rozhodnutí

Právo na rozhodnutí

Tak si zase po čase někdo vzpomněl na ženy. Vlastně na jejich důležitou roli. Je to hezké, že by se měly vrátit rychle do práce. Prý je to všechno pro jejich dobro.

Nedoplácely by na ztrátu profese, vydělaly by peníze a nečerpaly mateřskou. Ekonomové trochu pozapomněli, že každá z nás chce většinou být u prvních krůčků svého dítěte. To, že ženy odmítají více než jedno dítě není ani tak obavou, že by ztratily kontakt se svou profesí, ale háček bude patrně v tom, že uživit více dětí se stává pro běžnou rodinu problémem. A to, že chybí předškolní zařízení, je vskutku „světový objev“. Z bývalých mateřských školek a jeslí jsou dnes soukromé vilky, sídlí v nich podnikatelské subjekty a stát je sám velmi vehementně rušil s odůvodněním, že dětí se prostě rodí méně. Samozřejmě souhlasím s tím, že ženy mají mít stejné podmínky a stejně vysoké platy jako muži, ale jejich roli matky bychom rozhodně neměli podceňovat. Pro dítě je a bude důležitá i v budoucnosti. Nic totiž nenahradí péči mateřskou. Stejný názor mají i psychologové. Účast matky na výchově je rozhodující pro zdravý vývoj dítěte. Každá z žen by měla mít především možnost rozhodnout se sama. Je třeba si také uvědomit, že školky za horentní cenu až 30 000 Kč nejsou pro ženy – matky řešením.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama