Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2022 13:32:47

Každý by měl dělat to, co ho baví a na práci rukama rozhodně není nic špatného!

Každý by měl dělat to, co ho baví a na práci rukama rozhodně není nic špatného!

Strašně si vážím mladých lidí, kteří chtějí pracovat rukama. Je dnes takový až nesmyslný trend hnát každého do kanceláře za počítač. A ten, kdo za počítačem pracovat nechce, je k tomu někdy i společností dotlačen.

Rodiče po dětech často vyžadují, aby vystudovaly prestižní vysoké školy, získaly tituly a pracovaly v kvádru. Trh práce je navíc zaplaven levnou (mnohdy nekvalitní) pracovní silou ze zahraničí, což leckoho od studia řemesla taky odradí.
 Je to škoda. Vždyť bez kvalitních truhlářů, instalatérů, kuchařů nebo číšníků nemůže město fungovat. Mladí lidé, kteří mají nadání nebo zápal například pro truhlařinu, vaření nebo jiné řemeslné profese, by neměli být od jejich studia odrazováni. Každý by samozřejmě měl dělat to, co ho baví. Ať už je to ta práce v kanceláři nebo v truhlárně. Chtěl jsem říct pouze to, že by člověk měl jít za tím, co je mu blízké, bez ohledu na to, zda je to zrovna v módě. V posledních týdnech jsem na našich akcích potkal kluky i holky, kteří šli na různá učiliště právě proto, aby mohli rukama vytvářet něco pro ostatní. Protože je to baví. A to mě moc inspirovalo. Rád bych, aby je Praha a její vláda více podporovala! Ve spolupráci s hospodářskou komorou a firmami bychom rozhodně dokázali podpořit začínající pražské řemeslníky. Třeba tím, že jim nabídneme dočasně zvýhodněné prostory k pronájmu na sklady, truhlárny nebo podobně. Když pomůžeme k lepšímu startu a životu současným řemeslům a dokážeme tak lépe motivovat děti, aby se nebály je studovat, ulevíme i přetíženým středním školám, což je aktuálně v Praze velký problém.Co si o tom myslíte vy?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama