Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2023 19:09:00

Pirátům už Jiří Pospíšil zřejmě nevadí

Pirátům už Jiří Pospíšil zřejmě nevadí

Zamyšlením nad tím, proč Piráti otočili ve své rétorice proti Jiřímu Pospíšilovi, ve chvíli, kdy se spolupráce rýsuje jako jediný možný způsob, jak se dále podílet na magistrátní koalici.

Piráti ještě loni v létě chtěli, aby Jiří Pospíšil ze SPOLU odešel ze všech funkcí, protože je podle nich namočený do největší pražské korupční kauzy Dozimetr a "kamarádíčkuje" se s mafiánem Redlem, se kterým jezdí na dovolenou. Podle ministra Bartoše Pirátská strana žádné takové kamarádšofty nikdy neměla a bojuje proti nim.. Ale to bylo před pár měsíci.

Dnes už Pospíšil Pirátům nevadí a nejspíš s ním usednou do Rady hlavního města Prahy. Jelikož Pirátská strana nemá jinou šanci, jak zůstat v Praze u moci, než spojit se s vítězným SPOLU, museli holt Piráti narychlo změnit názor.

Jo a taky se asi otočili zády k Čižinskému a Praha Sobě. Sice tu teď pár měsíců tvrdili, jak do koalice půjdou jedině spolu v rámci takzvané Aliance stability, ale pravděpodobně si uvědomili, že tohle spojenectví je táhne ke dnu a ve spojení s Čižinským o svá křesla prostě přijdou. SPOLU kategoricky odmítá Prahu Sobě přibrat.

Na vlastní oči tak vidíme, jak Zdeněk Hřib proměnil Piráty v tradiční politickou stranu, která se nebojí měnit názory ze dne na den a opouštět své vlastní hodnoty jen pro to, aby si udrželi funkce, svojí moc a vliv. Upřímně doufám, že to vidí všichni jejich skalní fanoušci, kteří celé poslední roky Piráty obhajovali jako jedinou možnou alternativu.

Co se asi stalo, že Pirátská strana takhle otočila? Posunula se nějak kauza Dozimetr? Je něco, o čem nevíme?

To už Pirátům nevadí ani kumulace funkcí, jak se vždy rádi chvástali před veřejností? Nevadí jim, že s nimi do Rady zasedne pan Pospíšil, který je zároveň i europoslancem? Pár let zpátky za to Jiřího Pospíšila napadali a teď mu to chtějí znovu umožnit?

Hlava mi nebere ani to, že chtějí Pospíšila udělat radním pro kulturu. Vzhledem k jeho vazbám na Muzeum Kampa, kterému jen v poslední době Praha poslala 18 milionů Kč, jde přece o jasný střet zájmů. Kam se pod jeho vedením asi tak budou posílat peníze z rozpočtu? Zdá se, že má Kampa před sebou několik krásných a bohatých let.

Musím přes tohle všechno zopakovat, že jsem rád konečně za ten posun v Praze. Už jsem se bál, že to šílené bezvládí, kdy Pražané nevěděli, kdo je za hlavní město vlastně teď zodpovědný, bude pokračovat i další měsíce. Nicméně, pokud vznikne koalice mezi SPOLU, Piráty a STANem za těchto podmínek, je to pro mě pouze důkazem toho, že jsem měl ve všem pravdu.

Piráti mají plnou pusu bohulibých řečí a v rámci svého PR ze sebe dělají morální zachránce společnosti, ale realita je, že stejně jako mnoho dalších před nimi i oni udělají vše pro to, aby si to křeslo udrželi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama