Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2023 20:09:00

Praha ušetřila za energie díky nám, zastupitelům za hnutí ANO

Praha ušetřila za energie díky nám, zastupitelům za hnutí ANO

Hlavní město ušetřilo za nákup energií v 1. pololetí letošního roku desítky milionů korun.

 Ta zpráva zní fantasticky a vedení města se s ní samozřejmě chlubí. Už ale neříká to pověstné B. Že to ušetřili díky nám, pražským zastupitelům za hnutí ANO.

Vraťme se v čase do prosince loňského roku. Na zastupitelstvu se Petr Hlaváček až hystericky snažil protlačit materiál týkající se ročního nákupu energií. Zakázka byla evidentně nevýhodná a předražená. Ptali jsme se na hodně věcí, místo odpovědí jsme se ve skrze dočkali jen nátlaku, že pokud materiál neprojde, Praha a její organizace nebudou mít od ledna zajištěnou elektrickou energii.

Nemohli jsme ale v žádném případě souhlasit s materiálem tak, jak ho minulá koalice předkládala. Zadávací dokumentace nereflektovala situaci na trhu s energiemi. Nákup skrze burzu na bázi tzv. forwardů je vždy v zimě a na konci roku velmi drahý a nevýhodný. Věděli jsme, že soutěž s nákupem za spotové ceny bude výrazně výhodnější. Navíc odměna pro PRE by byla 30 %, což se nám zdálo jako zbytečně vysoká marže. Bylo jasné, že pokud Praha nakoupí energie až na jaře nebo v létě, spotové ceny budou výrazně výhodnější.

Naštěstí zakázka ani po opakovaném hlasování neprošla. Milá Praho, nemáš zač, jsme rádi, že se ušetřily další peníze, které snad budou použity jinde mnohem efektivněji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama