Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2023 7:17:00

Pražská ZOO je pro nízkopříjmové skupiny obyvatel nepřístupná

Pražská ZOO je pro nízkopříjmové skupiny obyvatel nepřístupná

Pražská ZOO ohlásila zdražování. Chce jím kompenzovat rostoucí náklady, zvláště platby za energie. To celkem chápu a asi se to v současné situaci dalo očekávat. Téma projednávali i pražští radní.

 Nově tak dospělý návštěvník zaplatí 330 místo 250 korun, dítě pak 250 místo 200. ZOO chce motivovat návštěvníky k nákupu elektronických vstupenek. V takovém případě půjdou dospělí do zahrady za 300 korun, děti za stávajících 200. I to chápu.

Co ale nechápu, že v současné inflační a energetické krizi nikdo z politiků vládnoucí koalice ani ze ZOO Praha nemyslí například na rodiče samoživitele, pro které se už návštěva zoologické s dětmi stává naprosto nedostupnou záležitostí. A to je chyba.

Když vypukla válečná krize na Ukrajině, zavedla ZOO vstupné pro ukrajinské maminky s dětmi za 1 korunu. Proč by totéž nešlo zopakovat i s rodiči samoživiteli? Ano, válku a inflaci nelze úplně srovnávat, na druhou stranu, když jsme uměli pomoct jedné skupině, proč to nezopakovat s další? Stačil by jeden rok a správná propagace a uděláme spoustě lidem velkou radost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama