Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2022 22:09:00

Spotřebitelské okno, pozor!

Spotřebitelské okno, pozor!

Komentář na facebookovém profilu k výplatě pojištěných vkladů u uzavřených bank

 Ve výplatě vkladů je nespravedlnost, kterou bychom měli řešit. Tuto věc otevřu hned na jednání podvýboru pro ochranu spotřebitele 8. 3. v PSP - jde o peníze v úschovách u notářů a advokátů, třeba při prodeji nemovitosti.

Hledání řešení se týkají České národní banky, České advokátní komory a Notářské komory. Nejde o klasický vklad na BÚ, klienti si banku nevybrali a nemohou ovlivnit, v jaké bance má účet notář nebo advokát, peníze tam jsou navíc jen dočasně.

Záleží také na tom, jestli jsou jednotlivé případy na samostatných účtech či podúčtech, nebo na jednom účtu. Pokud toto nevyřešíme, bude do budoucna hrozit nedůvěra v tento institut.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama