Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2022 11:31:04 - Tedy99

Co říkáte na tento návrh?

Pořádně slyšíme o úsporách, ale nikdo z politiků nejde příkladem. Jestli není možné, abyste si zmrazili platy – prý kvůli tomu, že by se to týkalo třeba i soudců, proč ještě nikdo nepřišel s tím, aby se platy politiků staly samostatnou skupinou? Pak by bylo přeci vše vyřešeno. Není vše ostatní z vaší strany jen populismus – např. řeči o tom, jak byste si rádi plat snížili a nejde to. Předložte takový návrh a minimálně se uvidí, jak to kdo se solidaritou a úsporami myslí vážně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2023 9:43:46 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. Já bych navázal platy ústavních činitelů včetně soudců na nějakou veličinu. Tou veličinou by mohl být růst HDP. Když poroste ekonomika, tak přiměřeně porostou i platy. V případě, že by ekonomický růst poklesl, tak by se dokonce platy ústavním činitelům zmenšily. Ve finále by to nebylo zmrazení platů ale růst nebo pokles. Nevidím důvod, proč by měli být soudci vyčleněni z těchto platů.

Patrik Nacher