Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2015 8:36:00

Je nutné oživit náchodskou nemocnici

Je nutné oživit náchodskou nemocnici

Pochmurné chodby, vysoké stropy, rezivějící lůžka, neodpovídající inženýrské sítě, žádná klimatizace, stísněné prostory, sály nevyhovující normám, nulové soukromí.

 Vypadá to, jako kdybyste se vrátili v čase o desítky let nazpět do méně civilizované země. Myslíte si, že zde popisuji středověký hospic?

Kdepak, i to je současný obrázek Oblastní nemocnice Náchod a. s., jež zabezpečuje péči pro spádovou oblast s více než 60 tisíci obyvateli, ve specializovaných oborech dokonce pro 115 až 150 tisíc obyvatel. Tento negativní obrázek by se měl zakrátko změnit, třebaže cesty k úspěchu budou ještě klikaté a především nejisté.

Nejsem odborník na stavby občanské vybavenosti, ale když se na to podívám očima laika, napadají mě dvě věci: buď okamžitě zrekonstruovat, nebo raději zbourat. Situace už je doopravdy neúnosná a jako zastupiteli tohoto malebného města se mi absolutně nelíbí.

Pořád mám v živé paměti, jak Královéhradecký kraj sliboval, že začne s rekonstrukcí, nicméně vše nakonec oddálil, a to zrovna o několik dlouhých let, kdy jsme neustále čekali, zdali budeme moci chodit k lékaři do důstojného prostředí, které by si město Náchod bezpochyby zasloužilo.

Během první fáze dojde ke stavbě centrálního pavilonu

V polovině července krajští radní konečně dali zelenou vyhlášení veřejné zakázky na stavbu. Jako výchozí hodnotící kritérium veřejné zakázky je stanovena nejnižší cena. Nejvyšší povolená hodnota této zakázky je vymezena na 1 191 942 korun bez DPH. Během první fáze dojde ke stavbě centrálního pavilonu a přiléhajícího lůžkového pavilonu.

V současné době se však hledá zhotovitel, který nemocnici vdechne nový život a já pevně věřím, že se vše zrealizuje s maximální transparentností, efektivností a dle našich platných zákonů, i když můžu mít stále naivní představu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama