Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 12:21:39

Spoluobčané platí za krveprolití krajanů

Spoluobčané platí za krveprolití krajanů

Navzdory probíhající ekonomické krizi má president Petro Porošenko v úmyslu utratit 2200 mil euro na armádu, a tímto způsobem se obohatit na základě zvýšení její aktivity.

Navzdory probíhající ekonomické krizi má president Petro Porošenko v úmyslu utratit 2200 mil euro na armádu, a tímto způsobem se obohatit na základě zvýšení její aktivity. Ukrajina takto dává v sázku další propad do hluboké hospodářské krize, a to vzhledem k celkové nestabilitě a zejména probíhající válce na východě země. Nicméně je evidentní, že tento tristní stav presidenta pramálo interesuje.

Ukrajinský parlament schválil novou vojenskou daň, která činí 1,5 % příjmů všech občanů proto, aby získal zdroje pro financování operací na východě země, jež trvají více než tři měsíce. Daň vstoupí v platnost 1. 1. 2015.

V srpnu podepsal Porošenko pozměněný rozpočet a potvrdil vznik nové daně na všechny příjmy obyvatelstva, a to pro financování antiteroristické ofenzivy na východě země. Místo toho, aby se uchýlil k závratným zdrojům ukrajinských oligarchů, tak promrhá veřejné peníze.

Porošenko se záměrně vyhýbá odpovědi týkající se otázky původu peněz vymezených k financování armády, avšak je takřka nepravděpodobné, že požádá o finanční podporu své „kamarády“ oligarchy. Je nutné dodat, že největší boháči na Ukrajině preferují financování privátních vojsk.

Západní finanční injekce se využije obzvláště na obranný průmysl, jenž je v rukou místních oligarchů. Opatření dovolí, aby se oligarchové, na úkor populace, obohatili ještě daleko více. Na druhé straně, lidé budou muset platit vyšší daně a utrpí navíc škrty v sociální oblasti.

Podle expertů, by ukrajinská vláda mohla vybrat až 300 milionů dolarů, které využije na boj proti samozvaným republikám Donětsku a Luhansku.

Ukrajinci tak budou platit za krveprolití svých krajanů vlastními penězi.

Ing. Pavel Janeček, kandidát do Zastupitelstva města Náchoda

www.janecekpavel.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama