Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2011 18:07:16

„Prosadili jsme nový řádek v rozpočtu města“ zaznělo na tiskové konfere

„Prosadili jsme nový řádek v rozpočtu města“ zaznělo na tiskové konfere

Dnes, v pondělí 5. prosince, byla svolána tisková konference, kde se zastupitelé ODS v Pardubicích vyjádřili k několika problematickým oblastem, které jsou nejvíce diskutovány v souvislosti se Statutárním městem Pardubice.

Za ODS se tiskové konference zúčastnili Ing. Petr Klimpl (předseda klubu zastupitelů ODS), Ing. Jiří Lejhanec (zastupitel města a předseda oblastní rady ODS Pardubice) a Ing. Alexandr Krejčíř (zastupitel města). Tisková konference měla celkem čtyři základní oblasti - čerpání evropských dotací, revitalizace Tyršových sadů, problematika Třídy Míru a náměstí Republiky a schválená trojsměna pozemku a budov.

„Po více než roce nejsme spokojeni s výsledky práce nového vedení radnice a vzhledem k tomu, že jsme opoziční stranou a nemáme tolik prostoru ve sdělovacích prostředcích, chceme  tímto způsobem - pravidelným setkáváním s Vámi - prezentovat svá stanoviska a názory“, zaznělo hned na úvod tiskové konference.

Problematika čerpání evropských dotací je největší problém  z pohledu času a připravenosti jednotlivých projektů a projektů v rámci Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM). Představitelé města Pardubic se zaměřili zejména na projekt Revitalizace Tyršových sadů a následně na projekt řešení dopravní problematiky na náměstí Republiky. „Řešení dopravy způsobem vybudování tunelu pod náměstím Republiky by stál 210 mil. Kč.“ konstatoval Petr Klimpl.

Bohužel další rozpracovanost a připravenost projektů v rámci IPRM je dosti problematické a sporné. Rozhodně by měl existovat seznam záložních projektů. Jednotný názor v zastupitelském klubu ODS není také na vymístění dopravy z třídy Míru. Shoda zastupitelů je, že by se mělo jednat o prioritní akci, která bude respektovat názory a potřeby veřejnosti. Bude důležité, aby se neopakovala situace s revitalizací Tyršových sadů.

„V rozpočtu města je také zahrnut návrh na růst mezd o více než 7 mil. Kč (tj. o 7 %)“, sdělili zástupci ODS na setkání s novináři. „Zastupitelé za ODS prosadili, aby rozpočet byl rozšířen o jeden řádek, ve kterém budou uvedeny prostředky na odstupné zaměstnancům, kterým bude ukončen pracovní poměr“, sdělil Petr Klimp. „Jako zastupitelé za ODS rozpočet podpoříme, protože nechceme rozpočtové provizorium“, doplnil Alexandr Krejčíř informaci vztahující se k rozpočtu města.

„Klub zastupitelů ODS vždy deklaroval, že má velký zájem na vybudování plnohodnotného Krajského soudu Pardubice“, konstatoval Jiří Lejhanec, který dále vyjádřil obavu, že při současné trojsměně bude na dlouhé roky v Pardubicích opět jen pobočka Krajského soudu Hradec Králové a vybudování plnohodnotného Krajského soudu Pardubice bude dále oddalováno.

Aby nebylo současné vedení pardubické radnice pouze kritizováno, zazněla na jeho stranu také pochvala. Jednalo se o přípravu projektu přednádraží a rekonstrukce silnice u Parama. Touto pochvalou začal blok, který se věnoval problematice vedení města a s tím souvisejících záležitostí.  Pak již to byla jako vlna kritiky - nekoncepčnost, není plán čerpání finančních prostředků z EU a doposud neexistence strategického plánu, snaha o výměnu funkčního vedení městských společností apod.   

V rámci závěrečné diskuse se otázky týkaly také problematiky plaveckého areálu,  předkládání materiálu pro jednání zastupitelstva apod.

Na závěr této tiskové konference popřáli zastupitelé ODS zástupcům sdělovacích prostředků zdraví, štěstí a více příznivých zpráv pro Pardubice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama