Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2012 20:20:19

Tisková konference k aktuálním otázkám města Pardubic a ke krajským volbám

Tisková konference k aktuálním otázkám města Pardubic a ke krajským volbám

Dnes se v Modrém domě uskutečnilo další pravidelné setkání se zástupci médií.

 Petr Klimpl seznámil novináře s aktuálním děním v souvislosti s rekonstrukcí plaveckého areálu, potažmo s fungováním obecně prospěšné společnosti PAP Pardubice, provozovatele plaveckého areálu. Připomněl odvolání Alfréda Medeho ze správní rady a odvolání Petra Ministra z dozorčí rady. Oba byli nominování ODS. V tuto chvíli ODS nebude do orgánů o.p.s. Pardubice nikoho nominovat, neboť se domnívá, že odvolání obou pánů bylo unáhlené a v rozporu se zákonem. Zároveň považuje oba pány za dva největší odborníky na "koupání" v Pardubicích.

Jiří Lejhanec upozornil na nekoncepční akci vedení města v souvislosti s rozhodnutím Rady města, která doporučuje zastupitelstvu schválit záměr prodeje nejlukrativnější části areálu bývalých kasáren na Hůrkách na stavbu "PERNŠTEJN CITY". S tímto nesouhlasí ani příslušný městský obvod, ani útvar hlavního architekta. Celý areál bývalých kasáren by měl být řešen komplexně.

Za Občanskou demokratickou stranu se zúčastnili Petr Klimpl (předseda klubu zastupitelů v Pardubicích) a Jiří Lejhanec (předseda OS ODS Pardubice, zastupitel města Pardubice).

Dále zazněla kritika směrem k záměru změnit stávající logo města a s tím i související finanční náklady na přípravu a samotnou realizaci.

V souvislosti s čerpáním evropských dotací se velmi pomalu postupuje s přípravou rekonstrukce třídy Míru, která byla zastupitelstvem schválena. Mohlo by dojít, z hlediska času, k ohrožení tohoto projektu. Mnoho výhrad a připomínek se také ozývá k projektu rekonstukce parku Na Špici.

Na závěr Jiří Lejhanec představil jména kandidátů do krajských voleb v pořadí, které určil úterní oblastní sněm za Oblastní sdružení ODS Pardubice (viz. tento článek). Informoval, že kompletní krajská kandidátní listina bude sestavena na regionálním sněmu 27. března 2012 v Pardubicích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama