Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2014 10:17:27 - Hana D. D.

Tak si představujete šetření???

Paní poslankyně, jak si máme my, obyčejní voliči vysvětlit to, že místo šetření jste na radnicích ve Frýdku-Místku a Ostravě-Jih zvýšili počet placených funkcionářů? Vyhazujete další peníze, rozdělujete si koryta a nám se teď vysmíváte! A opozici si kupujete placenými funkcemi. A nebo se mnou nesouhlasíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 12:35:15 - Ing. Pavlína Nytrová
 Vážená paní, nemůžu dělat nic jiného, než s Vámi souhlasit. I já jsem si myslela, že se na radnicích bude především šetřit. V celém státě napříč republikou i politickými spektry slyšíme, že musíme snižovat výdaje, hledat cesty ke zvyšování příjmů a najednou po volbách místo, abychom počet uvolněných členů na magistrátech a obcích snižovali, a jsem přesvědčena o tom, že to z hlediska rozsahu vykonávaných kompetencí lze, tak na některých místech děláme pravý opak. Byla jsem členkou finančního výboru ve Frýdku-Místku, můžu tedy posoudit náročnost odbornou i časovou. V posledním volebním období jsme se scházeli průměrně pět krát za rok. Finanční výbor trval průměrně dvě hodiny. Pracovat ve finančním výboru mohli lidé se znalostí středoškolského učiva a s těmito znalostmi může být tento výbor i řízen. Neumím si představit, co bude předseda finančního, ale i kontrolního výboru za přibližně 50 tisíc korun měsíčně dělat. A je nutné si také uvědomit, že se nejedná pouze o náklady v podobě jejich platů.

Kontrolní výbor by měl být samozřejmě veden zastupitelem z opozice, tak jak to bylo ve Frýdku - Místku i v předešlých volebních obdobích. Neznamenalo to, že tím byla opozice kupována. Co však v tuto chvíli může tyto domněnky u obou výborů vyvolávat je, že jejich předsedové by měli brát neúměrně vysokou odměnu a být ve městě velikostí Frýdku -Místku v pozici uvolněného. Podle posledních dostupných informací byl kontrolní výbor nabídnut KSČM a finanční výbor KDU-ČSL. Komunisté funkci předsedy přijali, lidovci si nechali čas na rozmyšlenou. Jsem děním na frýdeckomísteckém magistrátě znechucená a zklamaná. Jako poslankyně s tím však nemohu nic dělat. Jako občan mohu dělat to, co všichni ostatní, minimálně dát otevřeně najevo své stanovisko.