Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2019 13:07:24

Vích (SPD) Změna pohlaví pouhým oznámením? Další eurošílenost.

Vích (SPD) Změna pohlaví pouhým oznámením? Další eurošílenost.

Hned na úvod bych chtěl říci, že to co se děje v jeho ložnici je soukromou věcí každého jedince. I já mám mezi LGBT komunitou přátele a známé a vycházíme spolu zcela normálně.

Při diskusích s nimi na toto téma obecně zastávají názor, že došlo k zásadnímu posunu v rámci jejich ostrakizace před rokem 1989 a současný právní systém registrovaného partnerství považují většinově za dostatečný. Já osobně ale dávám přednost vztahu mezi mužem a ženou.

To, co se však v současné době děje lze však bez nadsázky nazvat "eurošíleností". Dosud měla Česká republika podle mně odpovídající zákon. Kdo chtěl změnit pohlaví úředně, musel to udělat i ve skutečnosti.

Teď ale ČR má přijmout nový zákon, který ruší dosavadní postup. Kdo nově bude chtít mít v občanském průkazu zapsáno, že je žena, pouze čestně prohlásí, že je žena (tedy přinese na matriku čestné prohlášení a k tomu potvrzení od lékaře).

Změnou zákona o rychlém měnění úředního pohlaví má být dle důvodové zprávy k zákonu vyhovění judikatuře Evropského soudu pro lidská práva. To sice není soud Evropské unie, ale Rady Evropy. Je to podobně nesmyslný nápad jako běžné unijní euro nesmysly typu "kolika litry vody splachovat WC". Také nám vzali "Pomazánkové máslo", tradiční "Tuzemský rum" a nedávno "upřesnili" co se již nesmí dávat do "Vaječného likéru".

Toto je však mnohem horší a má to i závažné praktické dopady. Co když si to za týden rozmyslí a půjde se znovu přehlásit? Taková „žena” bude moci chodit do dámských sprch, na dámské toalety a bůhví co ještě. To je šílené. Co když to nějaký vyšinutý jedinec udělá schválně, i když se ve skutečnosti jako žena necítí, jen chce někam získat přístup coby žena?

Hlavně, že v občanských průkazech už nejsou některé užitečné údaje jako dříve. Není už tam třeba omezení svéprávnosti, tedy nepoznáte, kdy uzavíráte smlouvu s člověkem, který se zavazovat vůbec nemůže. Také se zjistilo, že už dávno přijatá novela zákona o matrikách, která má ale začít platit zanedlouho, ruší záznam o rodném čísle v občanském průkazu. Ano, podle rodného čísla poznáte datum narození a pohlaví, což je i podle GDPR problém. Ministerstvo vnitra tedy spěchá s novelou, aby se tomu zabránilo, protože náhradní řešení není vůbec hotové, prostě se na to zapomnělo. 

Měnění pohlaví podle přání vlastním prohlášením je přesně to, co k nám má přinést tzv. Istanbulská úmluva (psal jsem o ní vloni článek na Parlamentní listy). To je přesně dokument ze stejné líhně, tedy z Rady Evropy.  Vláda ji podepsala v roce 2016, ale český Parlament ji ještě neratifikoval a proběhlo okolo ní už mnoho diskusí a několik seminářů v Poslanecké sněmovně. 

SPD ji striktně odmítá. Pod pláštíkem ochrany práv žen k nám má přinést téměř uctívání všemožných nepravidelností, jako je tato s proměnlivým pohlavím. Říct to někdo před dvaceti lety, všichni by se mu vysmáli. A teď se tím máme seriózně zabývat? Vypadá to ale, že i bez její ratifikace se v ČR mají potichu zavádět principy v ní popsané. 

Musíme přeci chránit hlavně hodnoty, které si považují rodiny, řádné výchovy dětí, úcty ke starším osobám. Bez jasných hodnot nemůžeme budovat naši civilizaci a uspět ve srovnání s jinými civilizacemi. Příklad Řecka a Říma, kde přesně takové jevy bylo možné pozorovat ve chvíli zániku jejich kultury, nám musí být velkým varováním.

Nevěřil bych, že se toho dožiju pozorovat stejné znaky zániku civilizace. Čistě teoreticky, pokud bych se tedy nechal přeoperovat, tak jsem následně porodil naše dvě dospělé děti, které vzešly z našeho společného manželství s mou ženou se všemi následky a důsledky. Za půl roku si to ale třeba také rozmyslím. Teď si to představte modelově třeba v armádě, policii, vězeňství, sportu atd. Raději nedomýšlet.

Země Visegrádské čtyřky rozšířené o několik okolních zemí mají ještě poslední šanci. Neblahé procesy u nás ještě nepostoupily tak daleko jako ve Franci, Nizozemí, Belgii, Německu. Ještě máme šanci a má to smysl. Nepřipusťme podobné nesmysly a braňme každý centimetr normálního života.

Ing. Radovan Vích

poslanec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama