Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2014 10:50:29

Budoucnost Opencard je nejistá

Budoucnost Opencard je nejistá

Budoucnost projektu Opencard je stále nejistá. Ve hře je i varianta, že cestující budou muset disponovat platební kartou, aby mohli využívat veřejnou dopravu. Zatím jsme svědky zoufalé snahy současného vedení města dohnat zbrkle jednat.

Budoucnost projektu Opencard je stále nejistá. Ve hře je i varianta, že cestující budou muset disponovat platební kartou, aby mohli využívat veřejnou dopravu. Zatím jsme svědky zoufalé snahy současného vedení města dohnat, zbrkle dojednat a uklidit zmatek, který do projektu vneslo. Nepochybně zajímavé bude sledovat, jaký bude závěrečný účet přehmatů, soudních nákladů a výroků v celé kauze.

Bohužel rukojmími jsou opět občané. S arogancí sobě vlastní se jim město ani neomluvilo, ani nevyslalo pozitivní signál nápravy. Namísto toho jsou lidé zastrašováni, že se budou muset zpět vrátit  k papírovým legitimacím, což vzhledem k počtu asi 1, 2 milionů vydaných karet zavání spíše drzostí. O nákladech na tuto ústupovou variantu ani slovo.

Je třeba si však přiznat, že při skutečné správě smluvního vztahu projekt samotný není  ve své podstatě špatný, má značný potenciál symbiotického využití – od  knihoven až po „dětské peněženky“. Chceme proto opatrně  prověřit i pozitiva projektu, a to dříve, než se v něm začne pokračovat dosavadním způsobem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama