Ing. Tomáš Martínek

Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2020 22:08:00

Děkuji prezidiu České bankovní asociace, které vyslyšelo moji žádost

Děkuji prezidiu České bankovní asociace, které vyslyšelo moji žádost

Již včera, krátce po zaslání otevřeného dopisu členům České bankovní asociace, obdržel poslanec Tomáš Martínek odpověď od výkonného ředitele ČBA Pavla Štěpánka. Ten uvedl, že je v zájmu bank situaci klientů řešit.

 Již dnes se prezidium ČBA na mimořádném jednání shodlo, že vhodným nástrojem je v doložených případech poskytnout klientům možnost tříměsíčního odkladu splátek hypotéčních a spotřebitelských úvěrů, jak navrhoval ve svém otevřeném dopise (ZDE) pirátský poslanec Martínek.

Poslanec Martínek k právě oznámeným opatřením uvedl: „Cením si přístupu výkonného ředitele Pavla Štěpánka, který rychle odpověděl na moji žádost a svolal mimořádné zasedání prezidia ČBA. Oceňuji též přístup prezidia České bankovní asociace, které odsouhlasilo mé návrhy v tak krátké době. Věřím, že tento přístup ocení i klienti bank, ať už se jedná o domácnosti nebo malé firmy, kteří jsou nenadálou situací a výpadkem finančních příjmů postižení.“

Banky se zaměří zejména na klienty z řad zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných, protože lze předpokládat, že právě na ně dopadne epidemie nejtíživěji. Jak asociace uvedla (ZDE), byly rovněž zahájeny konzultace s Českou národní bankou s cílem, aby v těchto případech byl nastíněný přístup ke klientům zohledněn při bankovním dohledu, který nad bankami provádí.

„Jsem rád, že některé banky, jako je například Česká spořitelna, reagovaly velmi rychle a již oznámily zavedení tohoto mimořádného opatření,” dodává místopředseda podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy Tomáš Martínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama