Ing. Tomáš Martínek

Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2021 7:33:00

Zvítězí pravda nad lží a nenávistí?

Zvítězí pravda nad lží a nenávistí?

V poslední době se pomocí sociálních sítí, řetězových e-mailů či dezinformačních webů šíří čím dál více lží a manipulací, které často míří proti Pirátům, případně Starostům, jejichž koalice se objevila v čele volebních preferencí.

 Bratislavský rodák Andrej Babiš opět vyhlíží migranty z blízkého východu, kteří o Českou republiku nejeví zájem. Musí tak strašit lidi prostřednictvím výmyslu s nastěhováváním migrantů do bytů (ZDE). Tokijskému rodákovi Tomio Okamurovi migranti pro šíření nenávisti asi také chybí, proto si musí vytvořit jiného imaginárního nepřítele - Piráty. Šíří tak lži (ZDE) například o údajné vysoké dani na byty, přitom Piráti a Starostové chtějí zdanit více pouze komerční nemovitosti - jako jsou obří haly nadnárodních korporací, které nyní odvádějí do veřejných rozpočtů výrazně méně dokonce než i v Polsku. Piráti a Starostové chtějí, aby daňová zátěž nebyla primárně na nízko a středně příjmových občanech jako je tomu dnes, ale aby se více na daňovém mixu podíleli i nadnárodní korporace.

Alena Schillerová zase popírá výhody Evropského mechanismu směnných kurzů (tzv. ERM II). Piráti a Starostové mají v programu pro sněmovní volby stabilnější korunu pomocí ERM II (ZDE), což by výrazně snížilo náklady na obsluhu státního dluhu, pomohlo firmám i občanům s očekáváním posílení kurzu koruny. Silně zadlužené Chorvatsko nyní výrazně šetří, protože má úrok na dluhopisech vydávaných v kunách třikrát nižší než Česko, i když před loňským vstupem do ERM II mělo úrok vyšší. Slovensko bylo v ERM II přes 3 roky a postupně v něm posílila slovenská koruna o více než 21 %, Dánsko se svou korunou je v ERM II od roku 1999 dodnes.

Šíření lží politickou konkurencí z SPD (ZDE), ANO a dalších mě mrzí především proto, že často straší seniory a jiné osoby, kteří mohou mít problém si pravdu snadno ověřit a mohou podlehnout negativní emoci nebo zbytečně žít ve stresu. Nejčastější šířené hoaxy proti Pirátům a Starostům jsou uváděny na pravou míru ZDE - nenechte sebou manipulovat podvodníky, ověřujte informace.

Piráti a Starostové s pomocí odborné veřejnosti připravili nejobsáhlejší volební program v historii země, který má přes 400 stran a je dostupný včetně shrnutí ZDE. Nejklíčovější je pomoci lidem a firmám z krize, dát do pořádku veřejné finance, umožnit malým a středním podnikatelům postavit se zase na vlastní nohy po likvidaci od vlády, podporovat inovace i vzdělávání a vyšetřit neprůhledné státní zakázky z období pandemie.

Program nezapomíná ani na dlouho opomíjené problémy jako exekuce, dostupnost bydlení, nerovnost regionů, personálně oslabené zdravotnictví, citlivější ochranu krajiny i vody a další. Tomu se Piráti se Starosty věnují nejen nyní, ale chtějí to prosazovat i po volbách, pokud dají voliči koalici důvěru. Doufám, že pravdivá pozitivní kampaň Pirátů a Starostů zvítězí nad lží a nenávistí negativních kampaní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama