Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2023 6:23:00

Díky Vítu Rakušanovi a jeho ministerstvu

Díky Vítu Rakušanovi a jeho ministerstvu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novele zákona o matrikách

 Mám dobrou zprávu. Vláda schválila novelu zákona o matrikách z dílny ministerstva vnitra, která zavede hned několik důležitých novinek.

A jaké jsou ty nejdůležitější?

Díky novele bude možné uzavírat registrovaná partnerství na kterémkoliv matričním úřadě v celé republice, ne pouze na 14 místech, jako je tomu doposud. Myslím, že toto značně ulehčí život všem stejnopohlavním párům, které spolu chtějí uzavřít partnerství oficiálně. Věřím, že je to malý krůček ke schválení sňatků osob stejného pohlaví, které jako Starostové a nezávislí podporujeme.

Novela také zavede matriční informační systém (eMatrika), který zjednoduší vedení celé matriční agendy a posune ji tak směrem do 21. století.

Díky Vítu Rakušanovi a jeho ministerstvu za tuto důležitou novelu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama