Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2022 19:21:00

Je nutné najít model, který nebude upřednostňovat některé segmenty

Je nutné najít model, který nebude upřednostňovat některé segmenty

Komentář na facebookovém profilu k novele stavebního zákona

 Zúčastnila jsem se konference „Summit stavebního rozvoje”, kterou připravila Sdružení pro architekturu a rozvoj.??? Obecní dům - tento klenot české secese - byl důstojným místem pro diskusi o českém stavebnictví, jeho významu a perspektivách. Tomu odpovídalo i reprezentativní zastoupení hlavních diskutujících a účast dvou ministrů koaliční vlády: ministra dopravy Martina Kupky a (moderně online) ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše.

Témat a pohledů na stavebnictví bylo dost a veskrze zajímavých, ale otevřeně se hovořilo i o problémech. Covid, energetická krize, inflace a v neposlední řadě dopady války na Ukrajině. Také se diskutovalo o stavebním zákoně.

Uvědomila jsem si opět, jak je tento zákon významný a jak je důležité připravit jeho novelu kvalitně. Není to samozřejmě jednoduché, protože to vyžaduje najít takový model, který nebude upřednostňovat jeden či dva segmenty oboru a naopak některé upozadí. Ale vzhledem k výzvám a nelehké politické i ekonomické situaci nejen České republiky je povinností nejen politiků, ale také ekonomických subjektů, hledat řešení vyvážená a spravedlivá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama