Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2022 16:11:00

Ještě k platbám za státní pojištěnce

Ještě k platbám za státní pojištěnce

Komentář na facebookovém profilu k růstu veřejných výdajů na zdravotnictví

Jakkoli se všichni shodneme na tom, že péče o zdraví je ve všech vyspělých zemích včetně České republiky velmi vysoko na seznamu priorit, musíme si zároveň položit otázku, jakým tempem mohou veřejné výdaje na zdravotnictví růst.

Zatímco ekonomika, měřeno ukazatelem hrubého domácího produktu, loni vzrostla o 3,3 %, náklady ve zdravotnictví čtyřikrát rychleji.

Výdaje na zdravotní péči placené z fondů zdravotních pojišťoven se v letech 2016-2021 zvýšily o více jak 150 miliard korun.

Podílem celkových veřejných výdajů na zdravotnictví k HDP Česko překonalo podle Eurostatu všechny nové členské země EU, a je na úrovni například Německa, Rakouska nebo Francie.

graf


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama