Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2020 16:55:00

Pojďme si nalít čistého vína

Pojďme si nalít čistého vína

Interpelace poslankyně Kovářové na 72. schůzi Poslanecké sněmovny 17. prosince 2020 na premiéra Babiše ve věci nekončícího chaosu.

Vážený pane premiére, před několika dny jste očkování označil jako jediný konec covidové traumy. Nechal jste se také slyšet, že to nejdůležitější, co vlastně řeším, včera, ráno, dnes, je očkování. Proto je pro mě s podivem, když uvážím, kolik sil v této záležitosti dle svých slov věnujete, že je vláda s vypracováním očkovací strategie tolik pozadu. A že zatímco sousední Německo už má touto dobou vypracovaný precizní detailní scénář, který obsahuje informace o tom, jakým způsobem, kdo a dokonce i kde se bude očkovat, má postavená speciální centra, vyčlenilo vyškolený specializovaný personál, který bude očkování provádět, a stanovilo přesné datum, od něhož se rozjede plošné očkování.

Česká republika žádný přesný logistický plán nemá. A ačkoliv by podle nedávného vyjádření vládního koordinátora pro vakcinační strategii měla první várka vakcíny dorazit 28. 12., dle vašich slov snad někdy po Vánocích nevím, my přesně nevíme, co s ní uděláme. Pojďme si nalít čistého vína. Vláda v oblasti očkování naprosto selhala. S tříměsíčním zpožděním oproti jiným evropských státům začíná psát nějaký obecný plán, který snad v dohledné době dokončí, a vy, pane premiére, se namísto aktivní práce na strategii, rozkřikujete v kritice propagačního letáku Ministerstva zdravotnictví.

Proto se vás, pane premiére, ptám, jak bude vypadat vakcinační strategie České republiky? A prosím, nekrmte nás obecnými informacemi o tom, že budeme očkovat důchodce, lékaře a sestřičky. Já se ptám konkrétně: Kdy, koho a jak budeme očkovat. A kdy bude Česká republika proočkovaná. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama