Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2016 20:43:00

Vláda nesmí přehlížet potřeby rozšířených brdských obcí

Vláda nesmí přehlížet potřeby rozšířených brdských obcí

Ministři obrany a životního prostředí se dnes setkali se starosty obcí dotčených zrušením vojenského újezdu Brdy.

Návštěva se uskutečnila na pozvání středočeské poslankyně Věry Kovářové (klub TOP 09 a Starostové), která v parlamentu kritizovala přehlížení potřeb obcí, kterým v souvislosti s rozšířením území vznikla celá řada nových povinností.

„V odpovědi na mou parlamentní interpelaci pan ministr Stropnický překvapivě uvedl, že rozšířené brdské obce žádné požadavky nemají, a tak jsem jej pozvala přímo mezi starosty, kde měl příležitost přesvědčit se i s panem ministrem Brabcem o opaku,“ vysvětluje Kovářová“.

„Problémem, kterému tyto obce čelí, je nedostatek financí na zajištění potřeb vyvolaných rozšířením jejich území. Na rozdíl od obcí, které nově vznikly po zrušením ostatních vojenských újezdů, brdské obce nedostaly žádné dodatečné finance na rozjezd,“ dodává Kovářová.

„Jsem ráda, že ministerstva konečně prohlédla a začínají se o potíže brdských obcí zajímat. Některé přísliby již zazněly, například finanční podpora pořízení územních plánů, nesmíme ale zapomenout na další problémy, o kterých dnes byla se starosty řeč. Například je to otázka pokrytí území tísňovým signálem, svoz odpadů a v této souvislosti přístup obcí do chráněného území,“ uzavírá Kovářová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama