Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2014 22:12:47

Vládní koalice se k obnově kulturních památek otočila zády

Vládní koalice se k obnově kulturních památek otočila zády

Čtyři sta milionů korun, které na návrh poslankyně Kovářové ropočtový výbor před dvěma týdny poslal na obnovu kulturních památek nakonec, nakonec do obcí a měst nezamíří. Rozhodli o tom dnes poslanci vládní koalice.

„Jsem z přístupu vlády zklamaná. Na problém, že nám ubydou peníze z evropských fondů, jsem upozorňovala dlouhodobě, ale žádný z ministrů se neobtěžoval jím vážně zabývat,“ uvedla poslankyně Věra Kovářová (klub TOP 09 a Starostové).

Na obnovu kulturních památek potečou v příštích letech peníze jen z Integrovaného regionálního operačního programu (v minulém programovém období, byla kultura podporována z více operačních programů), těchto peněz bude méně a podpoří výrazně užší spektrum kulturních památek.

Jako zcela nemístné Kovářová odmítá tvrzení ministra kultury Daniela Hermana, který hovořil o tom, že se zvýší výdaje na program péče o tzv. národní kulturní poklad, a tedy další peníze nejsou potřeba. „Pan ministr se úplně míjí s podstatou problému. Hovoří totiž o programu, který se týká institucí jako je Národní muzeum nebo Národní knihovna, v žádném případě z něj však peníze nepůjdou na obnovu kulturních památek na venkově,“ zdůrazňuje Kovářová.

Poslankyně je na základě výsledků hlasování přesvědčena, že poslat další peníze na kulturní památky chtěli i někteří vládní poslanci. „Bohužel ale nenašli odvahu zvednout ruku pro návrh. Je to velká škoda, protože k jeho schválení chybělo pouhých deset hlasů,“ dodala Kovářová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama