Ing. Viktor Paggio

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2012 13:04:23

V současné podobě smlouvu ACTA nepodpořím

V současné podobě smlouvu ACTA nepodpořím

Prozatím smlouvu ACTA odmítly tři výbory Evropského parlamentu, analýza Maastrichtské univerzity je také kritická. Domnívám se, že smlouva vůbec neopustí Evropský parlament.

Obecně jsem toho názoru, že části ACTA, týkající se internetu, bohužel vychází vstříc tupému boji vydavatelských firem proti technologiím, který nemohou vyhrát. Řešení nevidím v represi a kontrolách na hranicích, ale v tom, učinit zážitek z legální hudby a filmů na internetu pohodlnější a jednodušší než pirátské stahování. Znamená to samozřejmě i dostupné ceny. ACTA však není pouze obchodní dohodou - to by ji schvaloval čistě Brusel - ale zasahuje i do trestněprávní roviny, a tak se dostane i do českého parlamentu. Za největší problém textu považuji zejména vágní ustanovení o zákazu prodeje a distribuce programů a technologií, které umožňují obejití ochrany proti kopírování. Nelíbí se mi ani tajnosti kolem jejího vyjednávání a fakt, že úmluva nefunguje v rámci zavedených mezinárodních organizací typu WTO, kde už platí dohoda TRIPS. V této podobě smlouvu ACTA nepodpořím.

 Viktor Paggio, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama