Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 18:00:19

Až ministr Drábek prozkoumá sociální systém, svůj názor změní

Až ministr Drábek prozkoumá sociální systém, svůj názor změní

Je zajímavé sledovat postupné změny názorů pana ministra Drábka.

Ještě včera to byl jeden superúřad a jedna superdávka, dnes jsou to nějaké tři dávky, které ani on sám není schopen specifikovat. Věřím, že až ministr Drábek prozkoumá sociální systém, svůj názor změní.

Doufám, že administrativními změnami, ostatně hodně drahými, nechce dosáhnout jen úspor na rodinách s dětmi, zdravotně postižených či seniorech, ale chce skutečně celý systém zkvalitnit.

Redukce sociálních dávek na pouhé tři, a to do roku 2012, považuji za zcela nereálné s vysokým rizikem pro občany, pro které jsou tyto dávky mnohdy jediným příjmem. Hovořit v době vysoké nezaměstnanosti, která je způsobena dopady celosvětové krize - což může trvat až do onoho roku 2012 - o tak razantní redukci dávek považuji za neodpovědné.

Pan ministr uvádí, že stát za prvních sedm měsíců letošního roku na sociálních dávkách vyplatí 251,1 miliardy Kč. (http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=675017) Co si mám myslet o tomto tvrzení ministra? Neumí rozlišit, že v tomto čísle jsou zahrnuty i všechny druhy důchodů? Nebo je to účelové matení občanů?
Karty na stůl pane Drábku. Co vlastně máte v úmyslu?

Uvádíte dávku pro sociálně slabé, nezaměstnané a zdravotně postižené. Kde jste nechal rodiny s dětmi?

ČSSD je připravena jednat o efektivnější úpravě sociálního systému, pokud by pan ministr Drábek přišel s rozumným návrhem, za který však redukci na pouhé tři položky nepovažuji. S redukcí sociálních dávek v režii ministra Drábka navíc nesouhlasí a vidí jej skepticky rovněž odborníci. Je škoda, že pan ministr kolem sebe zřejmě nemá dostatečné zázemí odborníků.

Za velmi nebezpečné považuji záměry pana ministra vůči zdravotně postiženým lidem, kteří jsou na pomoc od státu přímo odkázáni. Pokud by chtěl pan ministr škrtat i v této oblasti, nemůže s podporou ČSSD v žádném případě počítat.

Zdeněk Škromach, stínový ministr práce a sociálních věcí za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama