Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2014 13:22:12

Cesta J. Doubravy na východ Ukrajiny je jeho soukromou aktivitou

Cesta J. Doubravy na východ Ukrajiny je jeho soukromou aktivitou

Vyjádření zastupujícího předsedy Senátu Zdeňka Škromacha k přítomnosti senátora Jaroslava Doubravy v Luhansku

Senátor Jaroslav Doubrava navštívil podle médií v minulých dnech problémovou oblast východní Ukrajiny u hranic s Ruskem, konkrétně Luhansko. Je třeba říci, že nebyl vyslán Senátem Parlamentu ČR ani žádným z jeho orgánů. Navíc nikoho o své cestě předem neinformoval. Jde tak o jeho soukromou aktivitu.

Tuto cestu je nutné považovat za velmi problematickou z několika důvodů: V Doněcké a Luhanské oblasti probíhaly volby, které nebyly uznány mezinárodním společenstvím, proto je nemůžeme jako členská země Evropské unie akceptovat či na ně vysílat pozorovatele. Jaroslav Doubrava neinformoval Senát o této své aktivitě, a přesto vystupuje jako senátor a vyjadřuje se do místních médií. Za problém spíše osobního charakteru pak lze považovat tu část vyjádření pro média, ve které senátor Doubrava oznámil, že neví, kdo jeho cestu platil. Senát rozhodně nikoliv.

Senát ovšem nemůže nikomu ze zákonodárců zakazovat jakékoliv cesty soukromého charakteru. Nešťastné pak je, když kdokoliv už samotným uskutečněním cesty vyjadřuje postoj, který není v souladu se zahraniční politikou České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama