Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2010 15:01:02

Strojní a zbrojní průmysl si musíme chránit

Strojní a zbrojní průmysl si musíme chránit

Místopředseda ČSSD navštívil dvě významné továrny v Uherském Brodě.

Uherský Brod - Místopředseda ČSSD a stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach dnes (úterý 11. 5.) navštívil dvě významné továrny – Slovácké strojírny a Českou zbrojovku v Uherském Brodě. Lídr kandidátky ve Zlínském kraji se seznámil s aktuální výrobou obou společností a jednal s vedením firem.

„Český zbrojní průmysl patří mezi světovou špičku a výrobky z České zbrojovky v Uherském Brodě se mohou směle srovnávat s konkurencí nejlepších světových výrobců. Proto plně podporuji úsilí, aby byly české ozbrojené složky, jako jsou armáda a policie, vyzbrojeny kvalitními českými zbraněmi, tedy těmi, které naši zbrojaři dokáží vyrobit na stejné, ne-li dokonce vyšší úrovni, než zahraniční konkurence. S tím samozřejmě úzce souvisí i otázka zaměstnanosti v regionech, jako je například Uherskobrodsko,“ uvedl Zdeněk Škromach, který se seznámil také s novými typy útočných pušek CZ 805 BREN, granátometů CZ 805 G1 či moderních automatických „škorpionů“  CZ SCORPION EVO 3A1 a také pistolí a karabin. Na dodávku těchto zbraní v březnu tohoto roku podepesala Česká zbrojovka kontrakt s českým ministerstvem obrany v hodnotě 1,23 miliardy korun.

Zdeněk Škromach také navštívil střední průmyslovou školu přímo ve Slováckých strojírnách. Zde se seznámil s výukou na nejmodernějších strojích. „Je tu vidět obrovský pokrok ve výuce, protože se  budoucí strojaři již nevyučují na vyřazených strojích, ale mají k dispozici nejmodernější techniku, se kterou se pak setkávají v dalším působení. Je zde názorně vidět, že kvalifikovaný dělník je opravdu špičkou ve svém oboru,“ připomněl Zdeněk Škromach současný trend, kdy jsou dělnické profese zcela neprávem stavěny na okraj společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama