Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2010 14:00:00

Zdeněk Škromach: ČSSD stát nezadluží

Zdeněk Škromach: ČSSD stát nezadluží

Obviňování ČSSD, že se chystá zadlužit stát, by správně mělo mířit jinam.

"ODS v minulosti navrhovala vyplatit důchodcům navíc tisíc korun každý měsíc, což by mělo dopad řádově dvaceti, možná třiceti miliard korun v porovnání s dávkou, kterou chceme vyplatit my, a to ještě z peněz ČEZu. Žádný závazek do budoucnosti," říká Zdeněk Škromach.

"Nechápu křeč, která se odehrává v ODS, pokud jde o důchody. My chápeme, že občanští demokraté nemají jako svou prioritu naše seniory a důchodce a že tudíž nesouhlasí s tím, aby byl v letošním roce kompenzován nárůst životních nákladů seniorů. Je to legitimní, ale je potřeba se k tomu přihlásit," uvedl Škromach. Občanští demokraté svým postupem ve sněmovně sdělují, že nechtějí seniorům vyplatit jednorázový příspěvek ve výši 2 400 korun. "Jestli je jejich přístup dobrý nebo špatný, o tom rozhodnou voliči," dodal stínový ministr práce a sociálních věcí.

Poté se podivil nad kritikou, která se na sociální demokraty opakovaně snáší ze strany denokratů občanských. "Strana, která navrhovala tzv. opt-out neboli vyvedení peněz ze stávajícího důchodového systému, které by tam evidentně chyběly - v hodnotě 20, 30, možná i 40 miliard každým rokem - nás kritizuje. Kde chtěli vzít tito pánové a dámy z ODS peníze na financování těchto kroků? Na to se nikdo neptá," upozorňuje místopředseda ČSSD na závěr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama