ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2016 7:25:00

Důležité nebo nedůležité změny?

Důležité nebo nedůležité změny?

Takže si to zrekapitulujme. Další přerozdělování, opět nevyřešená důchodová reforma, dopravní značky třeba i pro žáby, další lejstra a registry, posilování státní represe a „úplatky“ pro voliče.

Tak bude podle médií vypadat rok 2016 v důsledku opatření, která prosadila současná vládní garnitura. Kde jsou ale skutečně systémové změny, které voličům vláda naslibovala? Ze státního rozpočtu je trhací kalendář, ale už nikdo neřeší, že mnoho z plánovaných daňových příjmů plave na vodě a jejich slibované navýšení je často pouze teoretickou domněnkou, ne-li přímo údajem vycucaným z prstu. Česká republika je v poměrně slušné ekonomické kondici, ale vláda místo toho, aby začala řešit systémové problémy, nedělá nic jiného, než omezuje svobodu a soukromí každého z nás. Kde je třeba řešení nedostatku technicky kvalifikovaných absolventů škol? Vždyť v mnoha firmách a továrnách nebude mít stárnoucí generaci technických oborníků za chvíli kdo nahradit. A pak bude naše země opravdu předurčena stát se levnou montovnou, sloužící v područí průmyslových magnátů. Anebo změny ve financování sportu, jehož představitelé jsou již mnoho let stavěni do role „žebráků“, odkázaných na svévoli politiků. Úplně se vytratila dlouhodobá péče o sportování našich dětí, tělocvičny a sportoviště jsou v katastrofálním stavu. Nebýt nadšení dobrovolných trenérů, mnoho sportů by snad už zcela zaniklo. Přál bych si, aby letošní rok přinesl alespoň některé změny. Budu proto usilovně „dorážet“ na vládní politiky a bojovat za prosazení těchto a dalších, podstatně důležitějších opatření, než je „značka pro žábu“. A věřím také, že podzimní krajské a senátní volby v tomto směru přinesou také daleko výraznější posun a že krajskou i celostátní politiku začne ovlivňovat více osobností, které se na problémy České republiky a způsoby jejich řešení dívají podobně, jako já.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama