ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2020 6:28:00

Je to jako pořekadlo o dobré a špatné zprávě

Je to jako pořekadlo o dobré a špatné zprávě

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu harmonogramu uvolňování nimořáných opatření

 Ta dobrá je ta, že vláda představila poměrně srozumitelný plán, podle kterého chce rozvolňovat přijatá mimořádná opatření, která ochromila tisíce živnostníků a malých podnikatelů.

Ta špatná je ta, že např. kadeřníci budou moci otevřít až na konci května a restaurace, bary, vinné sklepy a hotely dokonce až v první polovině června.

To jsou další téměř dva měsíce, které mohou přivést velké množství živnostníků, jež s gastronomií a hotelnictvím spojili své životy, k bankrotu. A to ani zdaleka netušíme, jaká tzv. bariérová opatření budou muset otevřené restaurace splnit, aby jim vůbec epidemiologové dali zelenou a neriskovali doslova likvidační pokuty.

Nikdo z nás nechce propadnout přehnané euforii a podceňovat pandemická rizika. Ale nechat další dva měsíce tisíce živnostníků o žebrácké holi znamená, že zlikvidujeme významné odvětví, které navíc úzce souvisí s domácím cestovním ruchem. Vůbec bych se nedivil, kdyby množství hotelů a restaurací po ukončení koronavirové krize vůbec neotevřelo a neobnovilo svou činnost. Živnostníci nemohou tak dlouho utáhnout břímě fixních nákladů s nulovými tržbami. A žádný vládní dotační program je v tom nezachrání.

Znovu proto apeluji na vládu, aby ještě přehodnotila zveřejněný harmonogram a zabránila kolapsu celého segmentu, který zabezpečuje ty nejdůležitější služby v oblasti domácího cestovního ruchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama