ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2020 23:13:00

Nejistota vede k tomu, že podnikatelé propouštějí preventivně

Nejistota vede k tomu, že podnikatelé propouštějí preventivně

Projev na 19. schůzi Senátu 9. dubna 2019 k návrhu zákona o některých úpravách v oblasti dávek státní sociální podpory a příspěvku na péči v souvislosti s nouzovým stavem při epidemii v roce 2020

 Dobrý den ještě jednou.

Paní ministryně, velmi pozorně jsem poslouchal hlavně tu část, kdy jste říkala, že už je dvojnásobný nárůst nezaměstnanosti. Já si myslím, že to bude ještě víc a ten nápor na vaše úředníky bude značný. Myslím si, že největší problém pro podnikatele je, že nevíme, kdy vlastně bude konec restrikcí, odkdy se plánuje, že by se uvolnil celý trh. A já bych měl na vás velkou prosbu, kdybyste dokázala apelovat na vládu a na vaše kolegy, aby opravdu nejpozději od začátku května už většina restrikcí padla, abychom mohli už podnikat ve všech směrech. Protože ta nejistota povede přesně k tomu, že lidi a podnikatelé, kteří nevědí, kdy bude konec, tak raději propouštějí lidi preventivně.

Myslím si, že kdyby se vědělo, že se začne třeba od 1. května, tak spousta podnikatelů by výpověď nedala a udržela by si je. Ale dneska si říkají, kdy to bude? Za měsíc, za dva, za tři? Už jim to radši dám, i když zaplatím odstupné, abych nemusel potom tlačit káru těch fixních nákladů, kde jsou jak zaměstnanci, tak samozřejmě i ti ostatní. A je to velká škoda, protože potom zaměstnance získávat bude dvojnásobně dražší.

Takže toto je řekněme prosba. Já si myslím, nechat to ještě měsíc dva, tak nezaměstnanost bude deset patnáct procent a nebude to vůbec zvládnutelné. Lidi se budou propadat dál a dál. A náklady s tou sanací budou největší. Pro mě tento apel. A úplně na závěr, protože vidím, že už nejsou další diskutující, kdybyste se tady chvilku zdržela, protože jsou Velikonoce a máme zavřeno, nesmíme nikam chodit, vy jste ze Slovácka, tak bychom vám chtěli ještě popřát trošku zdravíčka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama