ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2020 21:21:00

Nesmyslný hazard se zdravím nás všech

Nesmyslný hazard se zdravím nás všech

Komentář na facebookovém profilu k záměru zlínského hejtmanství sloučení všech okresních nemocnic

Nesmyslný hazard se zdravím nás všech.

Slučování nemocnic a oddělení, zhoršení kvality zdravotní péče v řadě měst, zhoršení personální situace v nemocnicích, „létající doktoři“, zhoršení času dojezdu zdravotnické záchranné služby, zhoršení finanční situace okresních nemocnic.

To je jen pár z mnoha problémů, které mohou nastat v případě realizace záměru zlínského hejtmanství v podobě sloučení všech okresních nemocnic. K nim navíc přibyde i nemocnice ve Valašském Meziříčí, která dosud pod kraj nespadala.

Již před třemi lety jsem jako první po vedení kraje požadoval sepsání a předložení řádné zdravotnické koncepce. Již tehdy totiž bylo zřejmé, že současné vedení Zlínského kraje svým postupem může způsobit totální chaos a destrukci zdravotní péče v regionu.

Teprve teď, když stávajícímu vedení kraje zbývá do voleb pár týdnů, chtějí jeho představitelé zapůsobit na voliče naprosto nesmyslným plánem, který může ochromit zdravotnictví celého regionu. Nebylo by vhodnější, aby takto zásadní rozhodnutí zůstalo až na novou politickou reprezentaci kraje?

Proč hejtmanství nebylo schopné roky vypracovat koncepci a učinilo tak až před volbami? Proč ohrožuje především malé nemocnice, které navíc budou muset dotovat nový moloch ve Zlíně – Malenovicích? Copak je v pořádku například to, aby například peníze, které si Uherskohradišťská nemocnice vydělá díky píli zdejších zaměstnanců, skončily ve společné kase, z níž by se splácel obří úvěr za krajem prosazovaný špitál ve Zlíně – Malenovicích?

Již v pondělí 29. června má krajské zastupitelstvo schvalovat novou integrovanou strategickou koncepci, která může přinést výše zmíněné a mnohé další problémy. S touto koncepcí, proti níž se navíc staví i krajská rada České lékařské komory, proto zásadně nesouhlasím a spolu s některými kolegy mohu slíbit, že uděláme maximum k tomu, aby neprošla. Věřím, že v tom budeme mít i podporu veřejnosti – nakonec vždyť jde především o zdraví a životy nás všech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama