ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2019 13:13:00

Nikdo nechce stát před zločinci s holýma rukama

Nikdo nechce stát před zločinci s holýma rukama

Komentář na facebookovém profilu k senátní podpoře zakotvení práva možnosti obrany legálně drženou zbraní

 Více než 102 tisíce lidí podepsaly petici, která bojuje o zakotvení práva možnosti obrany legálně drženou zbraní do ústavních principů naší země. Velmi rád jsem se pod senátorskou novelu, která by tomu měla napomoci, podepsal. Těší mne proto, že Senát novelu hned v prvním kole projednávání podpořil.

Jde přece o bezpečnost nás všech a je pro mne nepochopitelné, že právě v dnešní době je snahou EU držení zbraní naopak omezovat. V Evropě došlo již k mnoha teroristickým útokům. Ty jsou povětšinou páchány nelegálně získanými zbraněmi. Proto se domnívám, že není možné zasahovat do svobod občanů a omezovat jejich schopnost sebeobrany a ochrany vlastní rodiny.

Nikdo přece nechce stát před zločinci s holýma rukama! Regulace legální držby zbraní by navíc rozhodně nevedla k eliminaci rizika terorismu či kriminality, ale naopak k nárůstu nelegálního obchodu se zbraněmi. Návrh navíc nijak nezměkčuje stávající úpravu držení zbraní a nakládání s nimi, takže se nikdo nemusí bát zneužití této normy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama