ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2020 13:41:06

Pouze maximum jasných informací zamezí zbytečnému šíření paniky

Pouze maximum jasných informací zamezí zbytečnému šíření paniky

Komentář na facebookovém profilu ke zveřejnění přehledu pacientů s COVID-19 podle jednotlivých obcí ve Zlínském kraji

Apeluji na transparentnost! Hygienici Zlínského kraje udělali správnou věc, když zveřejnili přehled pacientů s COVID-19 podle jednotlivých obcí. Obratem však dostali “ze shora” po prstech a pražské vedení jim tento postup radikálně zakázalo. Prý by to podpořilo lynčování pozitivně testovaných sousedů.

To je podle mne hloupost a jsem přesvědčen o tom, že pouze maximum jasných informací na jedné straně zamezí zbytečnému šíření paniky, na straně druhé pomůže k ještě větší zodpovědnosti.

Proto jsem jako senátor využil všech svých kompetencí a intervenoval jsem u vládních představitelů, aby se tento přistup změnil a hygienici dál transparentně informovali o počtu pacientů v členění podle jednotlivých obcí.

Tak uvidíme, jestli “Praha” změní názor. Měla by! Do té doby můžete sledovat statistiku, členěnou pouze dle jednotlivých okresů, a to například na webu krajských hygieniků ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama