ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2015 12:40:21

Státem vyžadovaný striptýz

Státem vyžadovaný striptýz

Kontrolní hlášení DPH bude platit již příští rok. Opoziční poslanci totiž včera neuspěli s pokusem přesvědčit vládu, aby odložila účinnost tohoto šikanujícího zákona.

Co naplat, že úředníci ministerstva financí slibují, že budou shovívaví a nebudou podnikatele hned pokutovat, ale pouze „napomínat“. Neměli by to být právě státní úředníci, kteří budou zákony dodržovat a nebudou si je vykládat po svém? Copak je možné akceptovat, že zákonodárci přijmou zcela špatný zákon a pak budou v tichosti tolerovat to, že nějací úředníci budou jejich pochybení napravovat tím, že si svévolně vytvoří svá vlastní pravidla? Kontrolní hlášení považuji za zcela nepřijatelný zásah státu do ústavou zaručených svobod každého z nás. Kromě toho, že zcela nepřípustně nutí podnikatele k veřejnému striptýzu, vytváří pro skupinku vyvolených databázi snů, která bude lehce zneužitelná, např. v konkurenčním boji. Zároveň zavádí automatické, neodvolatelné a pro mnoho malých podnikatelů likvidační sankce, které mu stát může vyměřit jen za to, že do 5 dnů nevysvětlí třeba sebemenší nesrovnalost v ministerské databázi. A to bez ohledu na to, na čí straně vznikl nesoulad v zaslaných přehledech. Mimo jiné i toto byly důvody, proč jsem zvedl „hozenou rukavici“ Strany soukromníků ČR a díky podpoře dalších 20 senátorů jsem podal ústavní stížnost, ve které žádáme ústavní soud o zrušení tohoto nesmyslného zákona. To, že se kvůli tomu staneme terčem účelové kritiky, jsme předpokládali. Rázem jsme byli označováni za ty, kteří chtějí napomáhat daňovým únikům. Ale jak dokazují zkušenosti např. ze sousedního Slovenska, žádné kontrolní hlášení nezabrání podvodníkům, aby podváděli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama